Pages

5. tammikuuta 2015

Täysiverinen ponin vaatteissa

Tätä kirjotusta on pyydetty multa paljon. Aijon kerto siis minun ravishettiksestä. Johannesbergs Golden Dust ♡

Mie olen huomannut miten itseni kaltaisen ponin mie olen saanut. Ensinäkin Jusalla on kihara tukka ja hän on erittäin taipuvainen herkkuihin. Mutta olen huomannut miten boheemia elämää Jusa viettää se ottaa yksinäisiä kävelylenkkejä aitauksen ulkopulella eikä välitä vaikka muut hevoset huutelee sille.
 Samoin kun on aika mennä talliin illalla niin Jusaa saattaa joutua odottamaan kauankin aikaa ja se saattakin tulla tallille vasta silloin kun muut hevoset on jo syöneet iltaruuat valmiiksi ja välillä se on ensimmäisenä tukkimassa sisällle talliin. Useimmiten se seisoo rannalla yhden puun juurella ja mietiskelee, se saattaa seistä siinä jopa koko päivän sillä aikaa kun muut syö. Jusa on oikea mietiskeliä, siitä tulee mieleen eniten Muumipeikko ja pyrstötähti-leffasta se Piisamirotta, Jusa vain ei ole yhtä äreä haha.

Mie halusin joskus myydä Jusan pois, kun ponileirit ja muut ponitapahtumat ei enää kiinnostaneet. Mutta isä sanoi ettei Jusaa myydä, sillä poni saattaisi joutua huonoon kotiin missä siitä tulee taas arka kaikelle. Joten Jusa pysyy meillä sen koko eliniän, sen verran säästeliäästi ponia on ajettu että se saattaa elää reilusti 30 vuottakin, toivotaan ainakin.

Kun mie  ajoin ensimmäistä kertaa Jusalla siis aivan ensimmäistä kertaa Lieksan raviradalla niin Jusa päätti pullata ja vetää täyttä laukkaa yhden kierroksen. No eihän se nyt kummakaan ollut kun olin tottunut ravikurssin poneihin, enkä silloin vielä tajunnut että Jusa ei ole tyypillinen poniluonne vaan enemmän täysiverinen ponin vaatteissa.


Me uskoma että Jusa oli aivan kauhuissaan kun se joutui pienestä aitauksesta suoraan keskelle korpea ja joutui vaeltamaan muiden hevosten kanssa useampia kilometrejä päivässä umpimetsässä. Mutta se auttoi sillä parin lenkkikerran jälkeen huomasin että ponille oli tullut itsevarmuutta ja se ei enää katellut maahan eikä hyppinyt kärryjen edessä jokaisen puunoksan kohdalla. 

Ei Jusa ehkä mistään kauniimmasta päästä ole, siis kun ajattelee noin, että miten shettiksen rakenteen pitäisi olla, Jusalla onkin ainainen varsamainen kroppa. Yhden leiriopettajan ensimmäinen reaktio oli kun näki Jusan "kasvaako se vielä, sehän on aivan varsan näköinen" Jusa oli silloin noin 8-9 vuotta ja oikea lihaskimppu haha. 
En ole ikinä nähnyt kuvaa Jusan isästä Maxmeristä, mutta uskon että varsapiirteet tulee nimenomaan sieltä. Raveissa näkyy tietenkin aika usein Jusan puolisisaruksia ja niissä on tiettyjä samoja piirteitä kuin Jusassa.

Minusta tuntuu että jotku lukee minun blogia nimenomaan vain sen takia että näkisivät mitä Jusalle kuuluu (ainakin joidenki kommenttejen perusteella) haha.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign