Pages

13. maaliskuuta 2015

Wake up with the morning sun ☀︎

olen ollut kirjoittmatta blogiin nyt kohta kuukauden, joten on kerenny tapahtua vaikka mitä...

viikkoa ennen lomaa tajusin miten helvetin tunkkaiseksi koulutehtävät ja muutenkin koulunkäynti tekee olon, vaikea selittää mutta esim. jos saa koulutehtävän päätökseen jota on tehnyt monta kuukautta niin siitä ei tule yhtä hyvää oloa verrattuna vaikkapa jos saa puhdistaa hevosten boxit ja kun on tunnin lappanut paskaa ja hevoset sitten illalla tulevat sisälle niin tulee sellainen olo että nyt on tehnyt jotaki mikä on tärkeää ja jossa on ennen kaikkea järkeä.

 on ihnaa kun herää automaattisesti vähän yli kuusi joka aamuna kun on niin valoisaa. joten olen aina sitten painunut tallille kuuden aikana tekemään töitä. perus tallitöiden lisäksi valjasten huoltoa (ne pitäis oikeasti huoltaa tosi usein mutta nyt mulla oli ensimmäistä kertaa tälle vuodelle aikaa) nyt on se aika vuodesta taas kun tallilla riittää töitä olisi hevosten madottamista, karvanlähtö jne…
olen treenannut Jusaakin kovemmin ja nyt se olisi valmis radalle kellotettavaksi. jännä nähdä mitä aikoja se painaa, veikkaan ainakin että alle kolmen minuutin ja menisi se vielä lujempaakin jos olisi vetoapua.taisi olla viikko ennen lomaa kun yksi viime vuoden porovasikka oli kuollut aidassa. vaikka yritimä sille viinaaki antaa muttei mikään auttanut, aina sitä alkaa miettimään että mitä sitä olis voinu vielä tehdä että pikkuisella olisi henki säilynyt. onneksi en kerennyt nimetä sitä, mutta harmittaa silti.
perjantaina heräsin sitten vaihteeksi puoli viideltä aamulla ja lähdin äidin kanssa Rovaniemelle. äiti halusi minut mukaan koska ei voinut ajaa takaisin kotiin vahvojen lääkkeiden takia. en ole ikinä ajanut Suomessa missään kaupungissa ja en ole käynyt Rovanimellä monteen vuoteen. muutenkin suomessa ajaminen on jännitystä herättävää sillä liikennekulttuuri poikkeaa melkoisesti!luulin jo että minun polvi oli parantunut sillä pystyin kävelemään ja hiihtämään aivan normaalisti, melko pienellä kivulla ja aloitin taas lenkkeilyn varovasti, yhtenä päivänä päätin kuitenkin käydä pitemmällä lenkillä sillä kellokin oli vasta yhdeksän aamulla ja olin saanut tallityöt tehtyä niin ajattelin että mulla on aikaa tehdä normaali pitkä lenkki ennen kun lähden Ruotsin Pelloon. kun olin hölkännyt yhteen putkeen neljä kilometriä eli olin Härkäsaation kohdalla niin tajusin että en pääse enää kotia ainakaan juosten sillä polvi ei vain yksinkertaisesti taittunut. juuri kun olin niin iloinen että saan juosta taas niin polvi pettää taas. käveleminen muutttui tietenkin hankalaksi ja pahinta oli että hevoset aistii heti etten ole voimissani ja ainakin Lilli käytti heti tilaisuutta hyväksi ja vikuroi pienestäkin asiasta, repi minua tukasta niin kuin joskus ennen.

nyt kipu alkaa taas hellittämääm, mutta olen joututnut syömään tulehduslääkkeitä enkä ole voinut liikkua juuri paljoa turvonneella jalalla. mutta kävin kuitenkin juuri hiihtämässä järven ympäri, vaikka tiedän että se ei ole hyväksi jalalle...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign