Pages

15. syyskuuta 2015

Älä osta piraattikopioita

Voi olla vaikeaa luopua kiusauksesta ja olla ostamatta piraattikopioita. Monet piraattikopioista ovat hyvin valmistettuja ja maksavat vain murto-osan orginaalista. Mutta kopioissa on monta huonoakin puolta.

Niin se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Kallis merkkilaukku josta olet unelmoinut monta vuotta on yhtäkkiä edessäsi jonkin moisessa outletissä ulkomaanlomalla. Ja maksaa sitäpaitsi vain pienehkön summan.
Viereisessä hyllyssä on merkkiparfyymejä jotka ovat myös huomattavan halvalla. Laskeskelet innoissasi kuinka paljon tulisit säästämään jos aukaisisit kukkaron nyörit tässä shoppailuparatiisissa. Samalla pääsi sisällä kuuluu pikku ääni joka sanoo että kaikki nämä halvat tuotteet ovat piraattikopioita. Ja ajatteletkin että "Äh eihän kukaan tule kuitenkaan huomaamaan että ne ovat feikkejä ja mitä väliä sillä on... koska oikean merkin suunnittelijoilla on kuitenkin tarpeeksi rahaa, joten se ei ole heidän kukkarostaan pois"

Täytyy kuitenkin ottaa huomioon että piraattikopioiden tuotannossa on usein isot kriminaaliset liigat jotka varmistavat näiden tuotteiden saatavuuden. Olen myös kuullut että tehtailla joissa kopioita tehdään on hirveät työolot ja lapsityövoimaa esintyy myös paljon.

Kerron vielä oman kokemukseni juuri tuollaisista piraattikopio lyx-laukkujen myynnistä:
Olin kerran Tukholman Hötorgetilla ja katselin eräässä kojussa myytäviä laukkuja. Bongasin feikin Lv- tyylisen laukun. Tutkailessani laukkua tuli myyjä koputtamaan minua olkapäälle ja sanoi että hänellä on lisää niitä takahuoneessa. Uteliaisuuteni voitti ja ennen kuin huomasinkaan olin seisomassa hämärässä huoneessa, joka oli täynnä jätesäkkejä. Myyjä otti yhden jätesäkin käsiinsä ja lappoi monta kymmentä Armaani, Lv ja Chanel-tyylisiä piraattikopiolaukkuja esille. Luulin ensin että ne olivat varastettuja, mutta kun katsoin tarkemmin niin näin niiden olevan kuitenkin huonosti valmistettuja verrattuna aitoihin. Ja lähdinkin siltä seisomalta jatkamaan matkaa kiireen vilkkaa kohti Östermalmia, jossa sain ihailla aitoja merkkilaukkuja hyvällä omatunnolla.

Joten jos olet kiinnostunut näistä lyx-tuotteista, merkkilaukuista jne. niin voin vinkata että ainakin täällä Ruotsissa on laillisia aitojen luksusmerkkien vintage-liikkeitä joista saat aitoustodistukset mukaan ostaessasi. Psst olen itse ostanut yhdestä Göteborgilaisesta vintage-kaupasta Lv-kukkaroni vaikka hinta oli samaa luokkaa kuin uuden ostaminen Lv-liikkeestä niin oli silti mukava saada ostoksen hinnasta muutama satanen pois. Haaveenani on nyt jokin Chanelin perinteinen laukku, mutta ei tule kuuloonkaan että maksaisin täydet 30 000kr laukusta. Joten taidan kääntyä taas vintage-myymälään kun oston aika tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign