Pages

26. syyskuuta 2015

Kerrostalossa asuminen ei sovi minulle

Olen joutunut toteamaan etten vain yksinkertaisesti viihdy kerrostalossa. Saattaa että tämä asunnon mitätön koko voi vaikuttaa asiaan vaikka sijainti on aivan mahtava eli pari sataa metriä "keskustasta" Mutta se että kaikki naapurien äänet kuuluvat niin hyvin, että voisi kuvitella heidän asuvan samassa huoneistossa ei todellakaan ole mukavaa.
Esimerkiksi se tilanne kun vaikka kuulee naapurin pikkutytön itkevän seinän toisella puolella tai kun alakerran vauva itkee keskellä yötä. Ällöttävintä on kuitenkin se kun aistii että joku liikkuu seinän toisella puolella vaikka mitään ääniä ei oikeastaan kuulukkaan. (Puhumattakaan siitä tilanteesta kun kävelet rappukäytävässä naapurin oven ohi ja joku oven toisella puolella ryntää ovisilmään tirkistelemään kulkijaa.)
Huomaatte varmaan että kun on kyse asumisesta monen naapurin kanssa niin minulla on vähän misantrooppisia piirteitä haha. Mutta kai sellaiset tunteet on sallittuja ihmiseltä joka on asunut koko elämänsä mettässä.

Nyt kun olen sanottakoon viimeisiä hetkiä asunnossani niin kerään kasaan joitakin negatiivisia seikkoja siitä kun olen elänyt nyt yli kolme vuotta ahtaassa tilassa.

● Harvemmin kutsun kylästelemään ihmisiä (vaikkapa syömään) sillä no...minulla ei ole keittiössä edes kunnollista ruokapöytää.

● Olen yllättynyt siitä miten onnistun kadottmaan tavaroita näinkin pienessä tilassa (yksi iso huone +keittiö, eteinen ja wc)

● Kun muutin asuntoon oli valinnan alla se että ostanko ison sängyn ja samalla luovun isosta osasta asuntoa vain osatnko pienemmän sängyn jotta tilaa säästyisi - ja minähän valitsin ison sängyn.

● Lakanat piti vaihtaa usein sillä sängyssä ei ainoastaan nukuta vaan se toimii sohvana, ruokapöytänä, kirjoituspöytänä ja yleisenä oleskelupaikkana. (tiedän ällöttävää)

● Oli aina tuskaa käydä Ikeassa, sillä oli hyväksyttävä etten voi ostaa niin paljoa huonekaluja tilanpuutteen vuoksi.

● Vain neljä vaatekaappia ei todellakaan ole riittävä määrä. Ja sen takia sohva sai toimia vaatteiden säilytystilana.

Mutta jos nyt joskus lähitulevaisuudessa olen muuttamassa kerrostaloon niin olen vähän viisaampi ja otan vähintää kolmen huoneen asunnon eli kolmion, jossa on tuplasti paksummat seinät kuin tässä vanhassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign