Pages

25. lokakuuta 2015

Ovatko blogit kuolemassa kokonaan?

Nykyään kaikki kiinnostavat ihmiset tuntuvat olevan joko videoblogi tai insta-maailmassa. Onko siis bloggaaminen kuolemassa kokonaan? Voi olla että bloggaaminen mielletään vähän vanhanaikaiseksi ja ennen kaikkea aikaa vieväksi touhuksi. Bloggaamiseenhan kuuluu niin paljon muutakin kun vain kuvien ottamien ja niiden heittämällä julkaiseminen.
Olen joskus yrittänyt kellottaa kuinka kauan minulla tuhrautuu aikaa blogin parissa viikon aikana. Summa oli melko tasan kolme tuntia viikossa. Omasta mielestäni se ei ole paljon. Sillä tottapuhuen videobloggaajat saattavat käyttää tuon kolme tuntia pelkän yhden videon editointiin.

Ongelmana blogimaailmassa tuntuu olevan myös se että jossain vaiheessaa se bloggtorka iskee eli suomeksi postausideoiden puutos. Omalle kohdalle ei satu kovin useasti ideoiden puutosta, jos tai kun iskee niin huomaatte sen varmasti. Esimerkkinä lukion kakkosella olin puoli vuotta bloggaamatta. Ja syynä oli etten kerennyt ideoida uusia postauksia koulutehtävien ohella.
Mutta nykyään blogi kirjoittaa jo itse itseään. Vaikka olisi kiireinen aikataulukin niin otan kirjoitussovelluksen esille ja pam teksti siirtyy alitajunnasta tietokoneen näytölle hetkessä. Puhutaan siis kirjoittamisen flow-tilasta.
Minusta bloggaaminen on niin opettavainen että sitä voitaisiin alkaa opettamaan omana aineenaan koulussa vai mitä? Tietenkin jos hommaan laitettaisiin erilaisia säännöksiä miten blogataan oikein ja miten väärin niin hommasta saattaisi tulla pakkopullaa.


Vaikeinta bloggaamisessa on se, etten halua kuluttaa lukijan aikaa turhaan tekstiin. Jos lukija vaivautuu lukemaan postauksen niin haluan että se myös antaa jotain lukijalleen. Hauskinta on taas se kun itse saa lukea vanhoja postauksia läpi joidenkin vuosien takaa. Ja huomata miten paljon blogi ja ennen kaikkea itse on muuttunut.
Muista somen osa-alueista tuskin voi tulla käyttäjälleen yhtä henkilökohtaista ja rakasta kuin perinteisestä blogista.

Tähän liittyy myös semmoinen seikka jonka me kaikki bloggaajat varmaan tiedämme hyvin; nimittäin se että postauksiamme tuskin koskaan saa netin syövereistä pois.
Ajatelkaa tulevaisuudessa historiantutkiat lukevat blogejamme yrittäessään saada lisää tietoa aikamme maailmasta. Se tutkimus saattaa olla hieman yksitoikkoista, kun miettii miten paljon ootd-postauksia blogeissa julkaissaan haha.
Mutta eivät blogit minnekkään ole kadonneet vielä silloinkaan.
Miltäköhän tulevaisuuden blogit näyttävät?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign