Pages

23. marraskuuta 2015

Crazy reindeer lady

Yhtäkkiä tykätyimpiä postauksia ovat nämä poroista kertovat postaukset. Ymmärrän kyllä toisaalta että moni eteläläinen lukee blogiani ja silloin varmaan harvemmin näkee poroja, tällaisissa olosuhteissa... niin kuin vaikkapa takapihalla. Eli toisin sanoen porot ovat monen mielestä varmaan "eksoottisia" haha?

Tänä vuonna on siis ollut todella lämmin syksy. Joka tarkoittaa sitä että porot ovat pärjänneet mainiosti vapaana luonnossa. Niillä ei ole halua tulla aituksiin vaikka joinakin vuosina ne saattavat mennä sinne ihan itse ruuan perässä.
Joitakin viikkoja sitten meille tuli kuitenkin valitut porot kotiin. Minulla oli kriteerejä sille keiden kanssa haluan lähentyä tämän talven aikana. Sen lisäksi minulla on vielä "hoitoporot" jotka eivät ole omia. Ammatti nimikkeni on siis raitio se on harvoja ammatteja johon ei voi kouluttautua vaan siihen synnytään.

Minun lellikakaroita ovat Muohta (suomeksi lumi), Vuosti (vastatuuli) ja Jievja (melkein valkoinen poro) Kyllä käytän tosi paljon mielikuvitusta nimetessäni elukoita hehe.
Porojahan ei saisi oikeasti koskea ilman hanskoja, mutta minä käytän tätä seikkaa vain hyväkseni lähentyessäni porojen kanssa. Joillakin saattaa mennä kokonainen talvi siihen että porosta tulee jokseenkin kesy.
Minulla ja Muohtalla meni viikko tutustumisessa. Nyt halaileminen on meidän kahden välinen juttu. Odotan tosin sitä päivää että saan koparat niskaani, sillä silloin alkaa todellinen neuvottelu kumpi meistä on johtaja. Riimua kokeiltiin eilen päähän ja se meni oikein mainiosti.

Niin tässä on kuvia aamuisesta auringonnoususta. Meillä on -15 astetta pakkasta, mutta tämä on kummallisen lämmin pakkanen, joten ulkona voi hyvin olla ilman kunnollisia talvikamppeita vielä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign