Pages

3. marraskuuta 2015

Mikä sinusta tulee isona?

"Mikä sinusta tulee isona?" on yksi niistä tavallisimmista kysymyksistä joita saamme olessamme pieniä. Minun vastauskeni ovat vaihdelleet. Kun olin pieni halusin olla poronhoitaja tai mettä-äijä (en edes tiedä mikä ammatti tuo jälkimmäinen on haha)
Kun tulin vähän isommaksi tykkäsin että kaikkein hauskinta maailmassa oli eläinlääkärin ammatti ja leikin usein parantavani sairaita pehmoeläimiä (ja eilinen ponin sairaskohtauksen hoitaminen toi taas ne haaveet pintaan)
Kun olin teini, maailmassa ei ollut mitään hauskempaa kun rekkakuskin työ.
Mutta nyt olen huomannut että unelmat olivat vain pelkkiä unelmia eivätkä oikeastaan mitään jota oikeasti haluaisin elämältäni. (Vai ovatko sittenkin?)

Olen aina ihaillut niitä ihmisiä jotka tietävät ja ovat olleet koko elämän varmoja siitä mitä aikovat tehdä aikuisena työkseen.
Minulla itsellä on kyllä vaihtoehtoja mutta ei mitään sellaista jota oiekasti voisin alkaa tekemään työkseni. Mitä ne ihmiset tekevät joilla ei ole mitään tiettyä intressiä elämässä? Ehkä vain odottavat että jonkinmoinen ihme tapahtuu tai sitten vain valitsevat jotain.

Tosiasia on se että ihmisen ammatti ei tarvitse olla se joka antaa elämälle tarkoituksen. Elämänsä voi täyttää muilla asioilla sillä kaikkien kutsumus ei voi olla sellainen josta voi saada palkkaa. Kyllähän työ ottaa suuren ajan ihmisen elämästä ja sen vuoksi olisi hyvä jos löytäisi jotain johon on todella kiinnostunut tai johon on palava into. Mutta sitä ei tarvitse rakastaa. Et ole epäonnistunut elämässäsi jos et löydä työtä jota et rakasta. Tärkeintä on tehdä jotain eikä vain istua odottamassa.
 On nimittäin aivan ok katua ja huomata että tämä homma ei ollut ollenkaan minua varten. Eikä samaa työtä tarvitse tehdä koko elämäänsä. Vain koska olet valinnut jonkin koulutuksen niin ei sinun tarvitse tehdä sitä koko elämääsi. On siis okej katua valintaansa ja vaihtaa. Ehkä palaset loksahtevat myöhemmin aivan itse paikoilleen, ehkä eivät.

Tärkeintä on täyttää elämänsä jollakin, eikä stressata tämän kysymyksen parissa, sillä tavoin että koko elämä pysähtyy. Ehkä tähän kysymykseen on helpoin vastata ammatin sijaan "onnellinen". Sillä se on ainut asia joka merkitsee jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign