Pages

25. joulukuuta 2015

Eilinen joulujuhla

Hyvää joulua vielä kerran! Saitteko kaikki toivomanne lahjat? Minä sain ihania lahjoja ja koko ilta oli tosi tunnelmallinen. Katselen tässä juuri lastenohjelmia joten ajattelin tunnelmoida vielä eilistä päivää.

Olen viettänyt joulut siitä asti kun isovanhempani kuolivat, vanhan päivähoitajani luona. Meillä on joka vuosi samat perinteet. Uskon ettei minulle tulisi joulumieltä laisinkaan ilman kaikkia lapsia. Heidän innokas joulumielensä tarttuu väkisinkin.
Tänä vuonna kävimme joulukirkossa Suomen puolella (niin kuin joka vuosi). Viime vuonna muistan että auton mittari näytti -33 astetta pakkasta, tänä vuonna ei ollut ihan niin paljon.
Joka vuosi kun tulemme kirkosta ahtaudumme kaikki 12 henkeä yhden pöydän äärelle ja syömme jouluruuan. En todellakaan jaksa ottaa jokaista ruokalajia, mutta syönkin enemmän silmillä sitä kattausta. Minulla on oma paikka pöydässä lasten keskellä, jossa olen istunut nyt monta vuotta samoihin kellonaikoihin 24. päivä.

Emme aina kerkeä katsomaan Kalle Ankan (Aku Ankan) joulutervehdystä tv:stä, mutta se ei haittaa ollenkaan. Sitten jossain kohtaa iltaa, joku koputtaa ikkunaan ja hysteerinen pelko herää lasten kesken. Eikä vain lapsissa...myös minua alkaa pelottaa/jännittää, sillä se tunne tulee suoraan lapsuudesta...Vaikka tiedän että pukkina on aina joku tuttu, joka on juuri vähän aikaa sitten istunut joulupöydässä kanssamme. Kun lahjat on aukaistu niin leikin lasten kanssa, kunnes on minun aika lähteä kotiin aukaisemaan lahjat vuorostaan isän ja äidin kanssa.

Näin minun joulu menee joka vuosi, enkä ole varmaan ainoa jolla on näin tarkat rutiinit?
Tänään ei saa siis tehdä mitään muuta kuin syödä suklaata ja katsoa lastenohjelmia tv:stä muistakaahan se!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign