Pages

29. maaliskuuta 2016

Täitä karkeissa

Monikaan ei tuntunut uskovan minua kun kirjoitin tässä postauksessa että karkkien valmistuksessa käytettään täitä. On muuten todella hyvä että teillä lukijoilla on kriittinen silmä kun olette täällä blogien ihmeellisessä maailmassa.
Tämä on siis "myytti" jonka kuulin pari vuotta sitten. En halunnut uskoa sitä itsekkään ensin, mutta nyt olen jo tottunut ajatukseen, enkä ajattele sitä sen enempää. Täitä käytetään siis antamaan mm. punaista väriä ja kiiltoa makeisiin. Googlatkaa jos ette usko. 
Pääsiäisenä syödään tunnetusti kilottain irtokarkkeja. Silloin kaupat laittavat irtokarkit myös alennukseen ja esille jätetään pelkästään ne isoimmat pussit. Minäkin olin tänä vuonna irtokarkkiosastolla taistelemassa lapion herruudesta monen muun kanssa. Normaalisti en edes pahemmin välitä niistä. Onko tämä perinne rantautunut vielä Suomeen? Eli lammas ja kanat eivät ole ainoita elukkaparkoja pääsiäisen uhrilistalla vaan niiden lisäksi myös täiparat.

Toinen asia jota jaksan joka vuosi kummastella on että vaikka Julmust ja Påskmust ovat täysin samaa limsaa niin silti Påskmust maistuu paljon paremmalta! Pullon ulkonäkö on vain eri jouluna ja pääsiäisenä. Tässä on hyvä esimerkki miten meitä kuluttajia voi aivopestä pelkällä etiketin kuvalla. Btw muistatteko kun pienenä saitte tietää ensimmäisen kerran että nämä kaksi, limua ovatkin täysin samaa...sillä hetkellä maailma hyppäsi pois radaltaan. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign