Pages

13. toukokuuta 2016

Erakoituminen on IN

Varmaan muutkin ovat huomanneet että on ollut jo pitemmän aikaa trendikästä valita metsä kaupungin sijaan. Jättäytyä pois ahdistavasta oravanpyörästä, muuttaa pois kaupungista ja elää melkein erakkona. Kyseessä on iso buumi varsinkin nuorten naisten keskuudessa. Tiedän muutamia tällaisia bloggaajia ja lisää taitaa olla tulossa. Viimeksi taisin lukea lehdestä eräästä tällaiseta naisesta joka oli muuttanut kaupungista takaisin keskelle "karua" Suomen Lappia. Enää ei siis kuule yhtä usein että metsäläiset ovat tyhmiä ja jälkeenjääneitä. Nyt näyttää olevan muodikasta asustaa kivenkolossa tunturin juurella ja ratsastaa porolla ennen auringonnousua lähikylään hakemaan uusin Cosmopolitan... ja siinä samalla napata pari luontokuvaa blogiin. 

Parikymmentä vuotta sitten tällainen erakoituminen ei ehkä olisi ollut yhtä suosittua. Nykyajan tekniikka (etunenässä Internetti) mahdollistaa sen ettemme ole aivan täysin ulkopuolella muusta maailmasta. Monet tänne muuttaneet romantisoivat mieluusti metsässä asumista. Jos uusmuuttajiin olisi uskominen niin metsässä asumisen olisi koko ajan yhtä vaaleanpunaista sokerihattaraa. Mutta voin sanoa että se ei todellakaan ole sellaista. Tai ehkä olen sokeutunut tälle luonnon kauneudelle vuosien varrella, etten näe tuota hattaraunelmaa ja maalaisromantiikkaa.
Se johtuu varmaan siitä että olen asunut koko ikäni metsässä. En kai siis vain tiedosta eläväni satukirjassa. En missään nimessä näe kaupunkiin muuttamista vaihtoehtona. Tiedän kyllä että minun on joskus muutettava kaupunkiin opiskelujen takia. Onneksi se päivä on vielä kaukana ja odotan sitä kauhulla.

Ja nyt vielä se tärkein eli lukijan kysymys johon ajattelin vastata:
"Tällaisena espoolaisena on vaan kysyttävä millaista on asustaa erämaassa kun kaikki on kaukana?" Mitä tarkoitat erämaalla? Minusta kaupungit sisältävät erämaa-käsitteen paremmin. Kaupungit ovat hirmuisen karuja betoniviidakkoineen. Joten heitän kysmyksen takaisin - millaista sielä erämaassa on asustaa? 
Kaikki täällä "kaukana kaikesta" asuvat tietävät kyllä risikin että jos ja kun jotain vakavaa tapahtuu niin voi mennä jopa vuorokausi että apua saadan paikalle. Kaupat ovat kaukana, puhelimet/netti eivät aina toimi kunnolla. Ulos mennessä saattaa kohdata usemman pedon. Mutta ei kukaan tätä elämää halua vaihtaa dösän tai sporan perässä juoksemiseen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign