Pages

14. toukokuuta 2016

Taianomainen hetki

Taisin nähdä äsken tähänastisen elämäni kauneimman auringonlaskun. Olin juuri tullut suihkusta, laittanut saunatakin päälleni ja asettunut sohvalle katsomaan Euroviisuja. Kun satuin katsomaan ikkunasta ulos ja huomaamaan että ulkona on täysin vaaleanpunaista. Jätin euroviisujen katsomiset sikseen, nappasin kumpparit jalkaani ja lähdin pelkässä saunatakissa ulos kauniiseen iltaan. Kävelin kylämme pohjoispuolelle josta tiesin auringonlaskun heijastuvan kauniisti järveen. Valo oli niin uskomaton että suuni loksahti auki. Istahdin kannon päälle ja aloin kuvaamaan. Siinä kuvailessani huomasin että en ollut todellakaan yksin Agnez-koirani kanssa metsässä. Linnut nimittäin olivat hereillä ja lauloivat. Jos laskin oikein niin kuulin ainakin kuuden eri lintulajin laulun. Niillä taisi olla ihan omat euroviisut käynnissä. 

Se oli niin kaunis hetki että olisin halunnut taltioida sen jollain muullakin tavalla kuin kuvaamalla. Juuri ennen kuin aurinko laski ja valo lakkasi niin kaksi joutsenta lähti lentoon ja lensi ohitseni järven poikki. Unohdin melkein että minulla on kamera kädessä niin kaunista se oli. Taisin saada kaipaamani muistutuksen että asun satukirjassa. Ja kun aurinko laski näkymättömiin niin samalla loppui lintujen laulu, melkein kuin veitsellä leikkaamalla. Tunsin että kevätyön kylmyys alkoi lähestymään. Silloin minäkin tajusin nousta paikaltani ja lähteä lömpsyttelemään kotia kohti saunatakissa ja kumppareissa.

Täytyy muistuttaa että näitä kuvia ei ole muokattu millään tavalla. Tällaisina hetkinä sitä toivoisi osaavansa kuvata paremmin. Jäätkin olivat melkein kaikki lähteneet tämän päivän aikana järvestä. Täytyy kai alkaa suunnittelemaan talviturkin heittoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.