Pages

1. toukokuuta 2016

Vasakuu

Hauskaa vappua! Meidän perheessä ei olla ikinä juhlittu vappua. Sima-pullo ja munkkeja on toki ostettu mutta siihen se sitten jääkin. En oikein innostu tästä juhlasta ja olenkin kateellinen niille joilla on isot suunnitelmat vapuksi. Juhlimisien ja vappukokkojen sijaan olemme aina Jensin kanssa lähteneet illan kestävälle roadtripille autolla. Ikään kuin vakoilemaan mitä muut puuhaavat.

Ai niin minun pikkuisessa kotikylässäni järjestetään pilkkikisat joka vuosi toukokuun ensimmäisenä päivänä. Eli tänään. Järvi on siis aina vappuna mustanaan pilkkijöistä jotka kököttävät jäällä koko päivän. Olen ollut aina jotenkin skeptinen jäiden kunnosta tähän aikaan vuodesta. Vaikka tiedän että ne kestävät kyllä hyvin vielä. Nimitän silti tapahtumaa pilkkikisojen sijaan kuka hukkuu ensimmäisenä-kisaksi. Eihän kukaan ole vielä pudonnut jäihin mutta mistä sen ikinä tietää haha. 

Nyt on siis virallisesti kevät. Minusta meidän käyttämä nimitys "vasakuu" (miessemánnu) onkin paljon parempi vastine "toukokuulle". Suurin osa porovasoista syntyy siis tässä kuussa ja nimi tulee osuvasti siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign