Pages

5. kesäkuuta 2016

Road trip Sápmiin

Nyt vihdoin olemme valmiita lähtemään roadtripille! Siivosimme ja pakkasimme automme eli kaikki on valmista matkaa varten. Pääsemme lähtemään viimeistään tiistaiaamuna. Matka taittuu asuntoautolla, sillä olen jo pienestä pitäen tottunut matkustamaan niin että yöt voi nukkua omassa sängyssä, eikä hädän yllättäessä tarvitse hyppiä pissille teiden sivuihin. Kun olin pieni niin ajelimme äidin ja isän kanssa kesäisin erittäin paljon. Oikeastaan Suomesta ja Ruotsista ei löydy montaa paikkakuntaa jossa en olisi joskus käynyt. Nomadi-elämäntyyli on siis näköjään vieläkin verissä.

Nyt ajelemme kuitenkin Jensin kanssa Sápmin alueella. Voin veikata että kaikki eivät edes tiedä maan nimeltä Sápmi olemassaolosta. Kuulun siis niiden ihmisten joukkoon jotka näkevät Sápmin eli Saamenmaan/Lapin olevan yksi oma maansa, jolla ei ole varsinaista itsehallintoa. Sápmi ylettyy neljän nykyisen valtion alueelle eli Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän. Muistelkaa viime kertaa kun olette käyneet Lapissa. Eikö olekkin iskenyt vahva fiilis että nyt ollaan ylitetty raja ihan eriin maahan. Tosin Sápmin sisäisessä kulttuurissa ei tunneta rajoja, joten eri valtioiden rajat ovat veteen piirrettyjä viivoja ja häilyviä käsitteitä. 

Otan tietenkin matkalle mukaan Macbookin, jotta voin päivittää blogia ja vältyn mobiilibloggamiselta. Mihinköhän tie vie meidät tällä kertaa?... Sen ainakin tiedän että täytyy ottaa mukaan villahousut ja jättää kesämekot suosiolla kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign