Pages

28. kesäkuuta 2016

Yöttömät yöt - kuinka niistä selviää?

Valoisin aika vuodesta on jo ohitettu, mutta vielä ainakin kuukauden ajan aurinko paistaa öisin. Näinkin tavallinen asia herättää kummastusta (ainakin joissakin blogini lukijoissa): "Onko yöllä yhtä valoisaa kuin päivällä?... jos on hirveän valoisaa niin miten silloin voi nukkua? Käytätkö silmälappuja?.. nukutteko te  silloin ollenkaan? Onko aurinko niin kirkas että täytyy yölläkin käyttää aurinkolaseja?"

Oikeastaan pahin uneton kausi on keväällä maaliskuun lopussa, kun kroppa alkaa ymmärtää että päivät valostuvat. Silloin uni ei meinaa tulla enää normaalisti öisin. Kesään mennessä siihen on jo tottunut perinpohjin. Uni ei ole kuitenkaan ihan normaalia kesäaikaan, juuri tämän valoisuuden takia. Usein herään kl. 2 kesäöisin. Silloin aurinko on "hypännyt" jo itätaivaalle ja tulee tunne että on aika herätä uuteen aamuun vaikka kuinka väsyttäisi. Minulla ei ole ikinä ollut pimennysverhoja, enkä ole myöskään käyttänyt silmälappuja, mutta saattaisivathan ne toimia.
Jos olet siis tulossa Lappiin tähän aikaan, niin en tiedä auttaako varastoonkaan nukkuminen. Ja valo ei tietenkään ole yhtä kirkasta kuin päivällä (haha). Aurinkolaseja kyllä tarvitset yöaikaan, varsinkin jos ajat autoa sillä aurinko paistaa matalalta, suoraan silmiin. Vinkkinä sanon että valvo vaikka kaikki yöt ja osta jotain peiteainetta jolla saat silmäpussit piiloon.

Olen varmaan ennenkin sanonut, että Lapissa ei ole pimeää kuin yhtenä vuodenaikana eli syksyisin, kun lumi ei ole vielä tullut maahan. Heti kun lumipeite kertyy niin se heijastaa valoa sopivasti, että yötkään eivät ole säkkipimeitä kuin etelässä.
Saatoitte huomata että tämä oli taas semmoinen postaus jonka olen tehnyt kokonaan lukijoiden kysymyksistä. Nämä kuvat ovat viime viikonlopulta eli jonakin juhannusyönä otettuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign