Pages

8. lokakuuta 2016

Jokkmokin kuulumiset

Olen käymässä nyt viikonloppuna kotosalla. Ensimmäinen kouluviikko Jokkmokissa vierähti nopeasti ohitse. Opin ensinäkin sen että opiskeleminen on erittäin raskasta silloin kun on kiinnostunut aiheesta. Antennit ovat koko ajan ilmassa. Vielä illalla kun on nukkumaanmenoaika niin mieleen palautuu oppitunneilla opitut asiat, kyllä vähemmästäkin väsyy. Täysin erilaista oli vaikkapa lukiossa. Voisi melkein sanoa että lukion oppitunneilla vallitsi se perinteinen "toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos"-ilmiö tai sitten ajatus että "mitäköhän syön kun pääsen kotiin".
Saamelaiskoulutuskeskuksessa minulla on mukava pieni opiskeluryhmä ja kuten arvata saattaa olen luokan ainoa tyttö (samalla pisin kaikista kuten tavallista hehe). Tunnit kuluvat kahvia hörppiessä, sillä noin 30 minuutin välein on virallinen kahvitauko. Ilman sitä muut oppilaat tuntuvat väsähtävän ja alkavat kitisemään (tyypillistä miehiltä). Jo yhden viikon aikana olemme käyneet kuudessa eri paikassa opintoretkillä, joten koko Jokkmokin kylä tulee tutuksi. Opintoretkien tarkoituksena on tutustua ihmisiin joiden tunteminen voi olla hyödyllisiä tulevaisuudessa. Tällaisen ujommankin tyypin on siis unohdettava mielikuvitukselliset rajoitteet ja olla rohkeasti mukana.

Uusi asuntokin alkoi näyttää jo suhtkoht kodikkaalta. Eli vaatteita alkoi olla jo niin paljon lattialla että jalansijaa oli vaikea löytää pienestä tilasta. Huoneeseeni tulvii tasaisin väliajoin vastakeitetyn kahvin tuoksu yhteisestä keittiöstä. Ja viimeistään seinänaapurista iltaisin kantautuva joikaaminen saa hymyn huulille.

Olen käyttänyt tilaisuutta hyväksi ja käynyt shoppailemassa mm. taidetta Anderssilta (jolla sattuu olemaan galleria Porjuskadulla) ja hopeaa Duodji-keskuksesta. Kuten kuvista voi päätellä minä ja kamerani olemme olleet auringonlaskun aikaan tavallinen näky kylänraitilla. Illat hehkuvat nimittäin kummallista valoa ja samalla taivas värjäytyy vaaleanpunaiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign