Pages

23. lokakuuta 2016

Mennään sitten kun porotkin

Hauskaa sunnuntaita! Olen taas tullut viikonlopun vietosta asunnolle Jokkmokkiin. Te olette varmaan huomanneet että blogi on jäänyt vähemmälle päivitykselle nyt lokakuussa. Onneksi tämä koulukuukausi on viikkoa vaille paketissa. Olen saanut reissata ympäri Sápmia mutta on erittäin mukavaa päästä asettumaan aloilleen kotiin. 

Moni haluaa tietää millaista täällä koulussa on. Voin sanoa että se poikkeaa täysin muista opiskelupaikoista joissa olen ollut. Olen saanut mm. oppia että omassa elämäntavassani ei ole mitään vikaa, puhun siis tästä viimetinkaan jättämisestä ja "katoma sitä sitten joskus-ajattelutavasta". Sen sijaan olen ollut välillä hermoraunioina kun ennalta sovituilla kellonajoilla ei näytä olevan täällä sen suurempaa merkitystä. Eikä myöskään lukujärjestyksellä! Olen saanut kuulla että vaikutan eteläläiseltä lukiessani puhelimestani lukujärjestystä ja skipatessani pari kahvitaukoa. Koulussa on melko spontaani carpe diem-henkinen meno. "Menemä sitten ko porokki"

Inarin reissu tulee varmasti jäämään mieleen koko elämäkseni. Tällä viikolla olemme olleet Gállokin lähettyvillä metsissä mittaamassa ja tilastoimassa porojäkälien levinneisyyttä. Kuulostipa tylsältä kun sen kirjoitti tähän haha, mutta käytännössä oli erittäin viihdyttävää kontata metsikössä mittanauhojen ja läppärin kanssa. Huomenna saamme ranskalaisen journalistin metsään mukaamme. Jännittää jo vähän että miten selviän rallienglannillani. Englannin sanat ovat varmaan kovan hakemisen takana kun päässä pyörivät vain meänkieli, ruotsin kieli, suomen kieli, pohjoissaame, eteläsaame ja norjan kieli, joita kaikkia olen saanut käyttää viime viikkoina normaalia enemmän yhtäaikaa.

Toivottavasti tämä vähän valoitti millaista arkeni on. Lopuksi ajattelin heittää tänne laulut joita olen kuunnellut paljon viime aikoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign