Pages

26. marraskuuta 2016

Blogi vaihtaa nimeä!

Blogini vaihtaa nimeä! Vanha nimi on kyllä palvellut hyvin nämä vuodet mutta koen että blogini on muuttunut aika lailla ja tarvitsee uuden nimen! Halusin että uusi nimi on lyhyt, eikä niin tavallinen mutta samalla sellainen joka on erittäin helppo muistaa. Kaiken kukkuraksi nimen pitäisi olla sopiva vielä vuosien päästä. Mikäpä siis sopivampaa kuin sukunimeni eli aurinkojumala. Huomatkaa myös että lopussa on .fi-pääte. Tiedän että jotkin lukijat saattavat nyt jäädä vanhingossa kyytistä kun eivät huomaa osoitteenvaihdosta mutta se riski on otettava. Uusi osoite on siis tämä http://sunna.fi/ johon sinut automaattisesti uudelleenohjataan. (Sivusto voi vielä kiukutella jonkin aikaa joten pyydän malttia)

Olen tehnyt samalla myös päätöksen että alan taas julkaisemaan kommentteja blogiin. Noin neljä vuotta sitten tein päätöksen olla julkaisematta lukijoiden kommentteja sillä huomasin että kaikki vihakommentit tulivat 2-3 samasta osoitteesta. Tein siis samalla tavalla kuin eräs muu bloggaaja, jätin kommentit julkaisematta ja vastasin lukijoiden kysymyksiin omissa postauksissa. Tällä tavoin vihakommentoijat eivät juurikaan enää jaksaneet nähdä vaivaa kirjoittamiseen.
Muunkinlaisia kommenttikentän väärinkäyttäjiä on esiintynyt. Mieleen on jäänyt kun joku kirjoitti pelkkiä kirjosanoja ja hymiöitä kymmenittäin jokaiseen uuteen postaukseen jne. Toisaalta kun ihmiset tietävät etten julkaise heidän kommenttejaan niin pystyvät he avautumaan minulle paremmin ja olenkin saanut usemman kerran ihania kommentteja lukijoilta. KIITOS SIIS!

Kun otin snapchatin käyttöön niin vähitellen kävikin että kaikki blogiin kuuluvat kommentit ilmestyivätkin snäppeinä (niin pahat kuin hyvätkin). En halua että se jatkuu enää vaan tavoittelen sitä että lukijani alkaisivat taas käyttämään kommenttikenttää snäpin sijaan. On helpompi vastata täällä blogissa teidän kysymyksiin tai muuten vain rupatella. Uskon lisäksi että lukijakuntani on nykyään hieman erilaista kuin neljä vuotta sitten. Joten otan kommentit hyvillä mielin taas käyttöön. Tästä postauksesta lähtien kommentit ovat näkösillä. Ai niin ja vielä yksi asia. Myös header eli banneri sai vaihtua tässä samalla, niin kuin jo varmasti huomasitte. Minulla on kaksi samantapaista kuvaa joista en osaa päättää kumman valitsisin loppujen lopuksi. Enempää en alkanut ulkoasua muokkaamaan, sillä pidän tästä erittäin pelkistetystä ja yksinkertaisesta versiosta.

19 kommenttia:

 1. Ei hitto, näin omasta pienestä hirsimökistä Sodankylän mahtavista maisemista haaveilevani harmittaa, etten blogiisi ole aikaisemmin törmännyt. Ja mitä poroja, iik, miun lempieläimiä. Terveisiä Savosta, jään seurailemaan blogiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha mukava kuulla. Onhan porot ihan mukavia mutta niihen verrattuna hevostekin ovat turvallisempaa seuraa... sarvet ovat nimittäin välillä melkein hengenvaarallisia :D

   Poista
 2. Tosi kivalta vaikuttavia uudistuksia! Ja tuo uusi banneri on todella upea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Giitu/ Kiitos. Hmmm, tosin olen vielä kahden vaiheilla vaihdanko sen toiseen. Aika näyttää.

   Poista
 3. Näytät vihaiselta viime banneri oli parempi >:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä huomasit oikein, hain hieman vakavempia viboja siihen tietoisesti. Ehkä hieman ironinen peilikuva siitä minkälainen persoona olen oikeasti.

   Poista
 4. Oot kyllä ihan älyttömän kaunis ja blogisi on täynnä toisen toistaan upeampia kuvia <3

  http://inka-allornothing.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollu giitu/Paljon kiitos :D On vielä äärettömästi parantamisen varaa kameran käytössä :/

   Poista
 5. Vau, miten upea ulkoasu ja kaunis banneri sun blogilla on! Tykkään :)

  http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Hei, jee, onpa hieno uusi banneri! <3 Näytät kyllä kuvassa aika vakavalta, mutta tunnelma on kohdillaan, ja vähääkään blogiasi luettuaan kyllä tajuaa, ettet totisesta bannerikuvasta huolimatta ole mikään tosikko. Totisuus on toisinaan vain tyyliseikka. :D

  Olen myös iloinen siitä, että kommenttimme tulevat nyt näkyville. Tykkään tosi paljon lukea muiden jättämiä kommentteja, joten mielestäni on aina vähän sääli, jos blogiin tulleita kommentteja ei julkaista ollenkaan. Ihanaa siis, että teit lopulta tämän ratkaisun. Rohkea teko, jos kerran olet aiemmin saanut blogiisi myös "vihapostia". Toivottavasti sitä ei nyt ala taas tulla.

  (Jos itse saisin asiattomia kommentteja, saattaisin ehkä vain poistaa ne sen kummemmin välittämättä. Jotkut jättävät vihakommentit näkyville tai jopa vastaavat niihin, mutta itse en vaivautuisi vastaamaan, ja haluaisin ehkä poistaakin ne, ettei niitä tarvitsisi enää katsella - ei minun, eikä kenenkään muunkaan.)

  Kiitos, että pidät näin ihanaa, inspiroivaa ja ilahduttavaa blogia! :)

  Varpuslintu
  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun täytyy kiittää kaikista lähettämistäsi palautteista. On ollut niin avuton olo kun en ole voinut vastata kommentteihisi :( Harmittaa todella että meni monta vuotta ennen kuin uskalsin taas ottaa tämän toiminnon käyttöön. Nyt tiedän syyn olleen minussa itsessäkin kun sain niin tuhottoman paljon niitä vihakommentteja… Uskon nimittäin että provosoin lukijoita väärällä tavalla teininä. Huh ei ainakaan tule ikävä niitä aikoja.

   Poista
  2. Haha, ymmärrän. :) Provosointi on mielestäni kyllä joskus ihan ok, enkä muista lukeneeni blogistasi koskaan mitään liian/tyhmän provosoivaa. Mutta jotkut kyllä provosoituvat ja suuttuvat tosi herkästi, eivätkä toiset ymmärrä ironiaa ollenkaan. :D

   Poista
 7. Olet todella upean näköinen ja ottamasi kuvat ovat ihania! Jään seurailemaan blogiasi:)

  VastaaPoista
 8. Hei muuten, "tämä sivusto käyttää evästeitä"-ilmoituspalkki jää just valikkopalkin (blog, about, some, contact) taakse niin, ettei sitä ärsyttävää ilmoitusta pysty klikkaamaan pois. Se on vähän häiritsevää. D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että ilmoitit! Olen pohtinut kauan saako sen klikattua pois kaikilla laitteilla/ selaimilla. Olen yrittänyt testata monilla eri tietokoneilla, eikä tätä ongelmaa ole esiintynyt. Mutta jos sinulla on tuo ongelma niin varmaan se on ollut myös monella muulla... eli minun täytyy keksiä joku koodi siihen ja ÄKKIÄ.

   Poista
  2. Juu, itse käytän Chromea tai Firefoxia yleensä ja luen tavallisesti suht pienellä läppärillä. Mutta nythän se jo onkin kadonnut näkyvistä!

   Poista
 9. Oli pakko tulla katsomaan millaisen blogin takaa kommentin heittänyt oli. Ja vau, upeita kuvia! :)

  VastaaPoista

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign