Pages

27. joulukuuta 2016

Kuvia joulusta

Joulu menee joka vuosi hujauksessa ohi. Palasin kotiin siis jo eilen Suomesta. Suomalainen ja ruotsalainen joulunvietto eivät eroa paljoakaan toisistaan täällä valtioiden rajalla. Kummankin maan jouluperinteet ikään kuin sulautuvat yhteen. Meillä on voinut aina nähdä jolupöydässä niin joululaatikoita kuin Julmustiäkin. Käymme aina haudoilla ja joulukirkossa jouluaattona, mutta katsomme myös Kalle Ankas jul-ohjelman. Molempia perinteitä siis löytyy joulunvietostamme. Myös uusivuosi vaihtuu samassa hengessä eli ensin vietetään suomalaista uuttavuotta, tuntia myöhemmin siirrytään rajan yli ja vietetään taas uuttavuotta kun Ruotsissa vaihtuu vuosi. Molempi parempi!

Tässä on joitakin Joulupukilta saamiani lahoja mm. Vilijonkka-muki, Swarovskin rannekoru, roahkit-vyönsolki jne...

Tämä kirja jäi ehkä eniten mieleen kaikista lahjoista. Olen lukenut yli kuusi vuotta Alexandra Nilssonin blogia ja hänen ansiostaan aloin aikoinaan itsekkin bloggaamaan. Nyt sain joululahjaksi hänen kirjoittaman kirjan, jossa komeilee myös Alexandran eli "Kissien" nimmari ja tsemppausteksti. Kaiken lisäksi kirja tuoksui voimakkaasti jollekkin hajuvedelle ja yksi nurkkakin oli alkanut repsottamaan. 
 
Katson nyt omaa kotikirkkoani uusin silmin. Vasta nyt vähän vanhempana huomaan että toden totta vaaleanpunainen kirkko ei taida olla tavallisimmasta päästä.  Kuva hämää hiukan, tosiasiassa kirkko on räiskyvän pinkki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign