Pages

2. joulukuuta 2016

Päiväunilla tokan kanssa

Ulkona sataa lunta tupruttamalla. Pakkanen ei itsekkään tiedä mitä haluaa sillä se saattaa parissa tunnissa heitellä 15 astetta. Eli kun illalla meneee ulos aidalle ja odottaa kohtaavansa lumimyrskyn niin sen sijaan saakin nähdä kirkkaan tähtitaivaan ja revontulien juoksevan pitkin taivasta.

Eräänä päivänä marraskuun lopussa menin poroaitaukseen porojen päiväuniaikana. Kaikki porot eivät toki nuku samaan aikaan sillä arvojärjestyksessä alempana olevat syövät silloin kun muut nukkuvat. Menin Muohtan viereen lumihankeen makoilemaan kameran kanssa. On mukavaa että tokka luottaa minuun niinkin paljon että kaikki jatkavat unia vaikka kävelen nukkuvien porojen joukossa. Jos vaikkapa äitini menisi tallustelemaan aitaukseen tärkeänä päiväunihetkenä niin kaikki porot sinkoaisivat jaloilleen ärsyyntyneinä sekä varautuneina.
Huono puoli että juuri tuolloin oli pakkasta -17 astetta, joten vähän ajan päästä jäätyi kamerani ja jonkin ajan päästä myös minä. Seuraavalla kerralla kun menen päiväunille tokan kanssa niin otan taljan ja kahvin mukaan. Muohtan haukotus on muuten todella tarttuva, sen lisäksi että se saa muut porot haukottelemaan, niin nyt se tarttui myös minuun kuvien välityksellä. Olen haukotellut monta kertaa ladatessani näitä kuvia blogiin haha.

4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Tosi hieno valo ja niin kauniit porot. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuo valo on matalalla paistavaa kaamosaurikoa, joka paistaa vain pari tuntia päivästä, mutta on sitäkin ärsyttävämpi häikäistessään suoraan silmiin.

      Poista

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign