Pages

26. joulukuuta 2016

Tapaninpäivän ratsastus

Tiedän että jotkut ovat erittäin allergisia heppapostauksille ja klikkaavat heti itsensä erille sivulle jos näkevät heppakuvia blogissa. Mutta yrittäkää nyt kestää edes tänään tapaninpäivänä. Tapaninpäivähän on hevosten ja hevosmiesten päivä, jolloin on tapana käydä rekiajelulla.

Minulle ja Luckylle on tullut jokavuotinen tapa ratsastaa kylän läpi saman punaisen loimen kanssa 26. joulukuuta. Ratsastan muutenkin erittäin paljon ilman satulaa nykyään. Ennen harjoittelin montea aktiivisesti, mutta nyt käymme Lucky-vanhuksen kanssa max 2 kertaa viikossa puskaratsastamassa. On mukavempaa ja ennen kaikkea rennompaa ratsastaa "barbacka".  Lisäksi hevoseen saa paremman kontaktin kun satulaa ei ole. Pienenä kavahdin ilman satulaa ratsastamista, sillä tippumiseen oli suurempi todennäköisyys. Lisäksi en pystynyt kontroloimaan hevosta kunnolla kun piti keskittyä tasapainon pitämiseen. Lucky saattoikin äkkiä päättää että nyt ratsastus saa jäädä tähän, kääntäen samalla kotiin tottelematta apujani lainkaan. Mutta kun tasapainoni kehittyi niin opin neuvottelemaan hevosen kanssa ja satulattomasta ratsastuksesta tuli mieluisaa.
Te jotka ratsastatte tiedätte varmaan että jotkut hevoset ovat unelmia ilman satulaa ratsastamiseen ja jotkut taas noh.. ei niin hyvin soveltuvia siihen. Omistan juuri kaksi tällaista toistensa ääripäätä. Kylmäveriseni eli Lillin ravi on pehmeää ja tasaista, kun taas lämminveriseni Luckyn eli "Lakin"  ravi pomputtaa hirvittävästi auts. Saan useimmiten vatsani kipeäksi Lakin ravipätkissä, en ymmärrä miten se on ylipäätään mahdollista. Tänään mentiin kuitenkin rauhallisesti.

Lucky on jo vanha ja olenkin huomannut antavani herkemmin periksi sille pienissä asioissa. Ajattelen että onhan minun kunnioitettava itseäni vanhempaa hevosta. Tässäkin meidän oli tarkistettava maassa lojuva heinäkasa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign