Pages

1. tammikuuta 2017

2 0 1 7

Vuodet vaihtuivat Juoksengissa Tornionjoella jäätien päällä. Jäätielle oli taas tänäkin vuonna muodostettu allé kynttilöistä Ruotsista Suomeen asti. Itse juhlapaikka sijaitsi enemmän Ruotsin puolella jokea. Revontulet loistivat kilpaa ilotulitteiden kanssa koko illan. Turistit näyttivät erittäin onnellisilta kiitäessään potkureilla jäätietä pitkin edestakaisin maiden välillä. Joku pieni japanilaispoika alkoi parkumaan istahtaessaan poro-taxin kyytiin. Isot raketit ammuttiin kaksi kertaa, ensin Suomelle sitten Ruotsille. Kaiken tämän olisin halunnut ikuistaa kameralla mutta taitoni eivät riitä pimeäkuvaukseen! 
Revontulien kuvaamista verrataan niiden vangitsemiseen, ihan kuin ne laittaisi purkkiin. Eilen otin kuitenkin elämäni ensimmäisen revontulikuvan vahingossa! Tarkoituksenani oli ottaa eräästä kyltistä kuva, mutta vangitsin myös taustalla juoksevat revontulet! Sen jälkeen yritin useampaan kertaan illan aikana tahallani vangita niitä, mutten onnistunut. Tuloksena oli vain erittäin epäselviä otoksia.

▲         ▲         ▲         ▲

Ja nyt ne lupaukset! En muista miten viime vuoden uv-lupauksien kanssa kävi. Minulla on mielikuva että moni taisi toteutua.

1. Ykkösenä listalla on oman firman perustaminen - Melkein jokainen saamelaisnuori perustaa oman yrityksen heti lukion jälkeen. Tunnen olevani mattimyöhäinen mutta vielä ehtii, kunhan saan koulun loppuun.

2. Lupaan alkaa venyttelemään enemmän - Liikun paljon päivisin mutta venyttely onkin sitten toinen juttu.

3. Alan valmistelemaan itseäni kohti lapsuusunelmaa eli oman kirjan kirjoittamista - oikeastaan olen jo aloittanut tämän kohdan, mutta tarvitsen ulkopuolisen apua ja paljon aikaa. Tiedän että tämä prosessi vie monta vuotta, mutta aion ottaa yhden askeleen kohti maalia tänä vuonna.

4. Harkitsen ulkomaanmatkaa - Ja tällä tarkoitan reissua Ruotsin, Suomen tai Norjan ulkopuolelle eli siis oikeasti ulkomaille. Uskon että olisi varmasti hyvä nähdä vähän maailmaa nuorena, mutta ikävä kyllä se ei innosta minua juuri ollenkaan.

5. Lupaan opetella kameran käyttöä, osallistumalla valokuvauskurssille.

6. Haluaisin kokeilla jotain työtä joka ei olisi ihan mikään unelma-ammatti. Vaikkapa vanhainkodilla työskentely on aina kiehtonut, mutta en voisi ikinä kuvitella olevani sellaisessa työssä joka arkipäivä.

7. Lupaan opetella paremmaksi kirjoittajaksi. Ilman blogia olisin varmaan unohtanut kokonaan suomen kirjakielen kirjoittamisen. Haluan kehittyä kirjoittamisessa koko ajan enemmän ja päästä lukihäiriön asettamista rajoitteista eroon.

8. Lupaan myös ottaa äidin vanhat maalaustarvikkeet uudelleen esiin ja todella yrittää saada aikaan jotain siveltimellä.

2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! :) Jos muuten kiinnostaa, niin kirjoitin juuri blogini postauksen ilotulitusten kuvaamisesta, jos seltä saisi jotain vinkkejä ensi vuotta ajatellen? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lueskelen sinun blogiasi aina siinä toivossa että oppisin osaavammalta henkilöltä enemmän kuvaamisesta, mutta minun on kai aloitettava aivan perusalkeista, kuten sanoista joista en ymmärrä hölkäsen pöläystä.

      Poista

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign