Pages

6. tammikuuta 2017

Miinus 35

Pohjoisempana Nikkaluoktassa saatiin pakkaslukemaksi -41 astetta. Meillä onneksi vain -35 astetta. Minulla on herätys soimassa nyt pakkasöisin, jotta herään varmasti lisäämään puita uuniin. Samalla käyn myös katsomassa aidalla elukoiden vointia.
Tällaisella pakkasella kuuluu melkein taukoamatta pauketta ulkoa. Puiden pauke on normaalia kovempaa, jopa niin kovaa että voisi luulla jonkun ampuvan pyssyllä. Tiedätte varmasti mistä on kyse. Jos totta puhutaan niin tykkään hirveästi tämmöisestä säästä. Tunnelma on jotenkin erilainen.

On tosin liian kylmä nykyajan talvivaatteille. Samalla sekunnilla kun astuu ovesta ulos niin haalari jähmettyy ja kylmä puskee vaatekerroksien läpi. Tulin muistaneeksi että meillä on joskus ollut sismuoddá/dorka eli porosta tehty miesten talvivaate, josta karvapuoli on ommeltu sisäänpäin. Juuri sellainen on tarkoitettu tällaisille säille. Se on hirmu epämukava päällä kutittavien karvojen takia, mutta erittäin lämmin. Kun vihdoin löysin dorkan (tai mitä siitä oli jäljellä) niin huomasin että melkein kaikki karvat olivat varisseet pois. Joko se oli jo aikansa elänyt tai sitten materiaali on aikoinaan otettu väärään vuodenaikaan porosta, tämän seurauksena karvat irtoavat helposti käytössä. Roskiin sitä ei missään nimessä saanut heittää, sillä se olisi epäkunnioittavaa. Siitä sai tulla vasa-aiatukselle uusi pakkasalusta.

Tänä aamuna pakkanen on kuitenkin jo lauhtunut -20 asteeseen ja voitteko kuvitella, se tuntuu erittäin lämpimältä!

Agnezelle näyttää tulevan vilu helpommin nyt vanhempana tai sitten se ei enää jaksa peittää paleluaan yhtä hyvin kuin ennen. Puen Agnezelle villapaidan joka kerta kun se haluaa pihalle pakkasilla.

Onko teidänkin lempi leikki lapsena ollut kiehuvan veden heitto? Se on vieläkin yhtä hauskaa haha. En tiedä paljonko pakkasta täytyy minimissään olla, mutta veden pitää ainakin olla ihan kiehuvaa jotta se muuttuu höyrypilveksi.

2 kommenttia:

  1. Voi jehna, oon aivan unohtanut vedenheiton :D saippuakupliakin pitää mennä puhaltelemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täh tuota saippuakuplien puhaltelua en olekkaan ikinä kokeillut! :o

      Poista

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.