Pages

14. helmikuuta 2017

Ráhkisvuohta

Ystävänpäivä! Jens pääseekin nyt ääneen. Ajattelin ensin että molemmat saavat täyttää samat kysymysket omilla vastauksillaan, kun on kerta ystävänpäivä. Mutta Jens saikin itse tehdä tehtävän kokonaan yksin. Vaikka olen käynyt tekstin läpi ja helpottanut kieltä sekä korjannut kielioppia niin minua epäilyttää silti ymmärtvätkö suomalaiset lukijat. Te jotka osaatte meänkieltä, teillä ei ole hätää. On sääli että kukaan läheiseni ei halua olla mukana blogissa, vlogeissa, snäpissä eikä instagramissa. Mutta tänään sain tähän postaukseen erikoisluvan julkaista nämä kuvat Jensistä ja minusta. Päästetään Jens ääneen:

Muistatko ensimmmäisen tapaamisenne - Jo kyllä mie muistan ne istuivat  Mariellen kaverin kanssa Konsumin (ruokakaupan) eessä. Olikhaan se vuoen 2010 syksylä ja nauroivta kauheasti. Mariellelä oli päälä skinnjakka vaikka oli pakkasta kauhenna.

Mikä oli ensimmäinen puheenaiheenne? Varhmaan piileistä met puhuimma. Mulla oli vaikea ko en osannu vielä suomea/meänkieltä ja enkä halunnu puhua ruottia Mariellen kans.

Mitä Marielle tekee kun suuuttuu? - Se muuttuu punaseksi naamasta

Mikä on hänen lempiruokansa? - No se ei osaa tehä muutako renskavia (poronkäristystä) ilman mithään muuta, niin mie arvaan että se.

Missä hän on tosi hyvä? - Puhuhmaan (kommunikoihmaan) kaikitten elukoitten kans.

Mitä hän ei osaa tai osaa huonommin? - Kaikki teknik-hommat niinko daattorin käyttö.

Mitä hän katsoo mieluiten tv:stä/netflixistä? -  Ei se katto tv:tä eikä netflixiä. Tai oikeasthaan välistä raveja.

Tunnetko hänen ystäviään? - Kyllä mie olen nähny net kaksi kertaa, muttako ne haluaa puhua vain samiskaa niin en käsitä mitä net puhhuu.


Mitä tykkäätte tehdä yhdessä? - Ååkaama piililä ja kuuntelemma samala musiikkia.

Mikä saa hänet ärsyyntymään? - Petoelläimet

Minkälaista musiikkia hän kuuntelee? - Nicki Minaj ja kaikkia jojkaajia

Lempi alkoholijuoma? - Systemetin reisut mennee aina samala laila. Me menemä aina suohraan kassale ja otama kassan takkaa Moet-pullon niin varmasti se on se Moet.

Mikä on huonoin piire hänessä? - Mie halvan suunnitella asioita ja Marielle ellää enemmän hetkessä.

Mikä on hänen oudoin tapansa? - En tiä niitä on niin paljon

Mihin hän haluaisi seuraavaksi matkustaa? - No se oli se Jokkmokin markkinat, mutta nyt seki on ohi niin en tiä.

Miten hemmottelet häntä? - Tuon kahvin sänkhyyn aamula. Tai haen 17km päästä kyläkaupasta suklaata ko se halvaa.

Minkä parissa hän viettää mielellään monia tunteja? Se lukkee niitä Hovimäki-kirjoja yhen kerralhaan. Se saattaa kans kirjottaa, mutten tiiä että mitä niin sanon että kirjottaa blogia.

7 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Keskiviikko-aamun piristys :) Ja hyvin sai selvää ;)

  VastaaPoista
 2. Hyvinhän tuon tekstin ymmärsi :D Sulosia kuvia!

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus - eikä kysettäkään etteikö ymmärtäisi! Itse asiassa muistuttaa osin läheisesti omia murteita, toivottavasti saa lukea vastaavaa joskus jatkossakin! :-)

  VastaaPoista
 4. Miten ihana postaus, ja tosi herttaset kuvat! Mä ymmärsin kans ihan kohtuudella. Yleensä oudommat murteet ja suomen lähisukukielet näyttää kirjotettuna aika hämmentäviltä, mutta kun alkaa lukea ääneen, tajuaa yhtäkkiä paljon paremmin. Kyllähän tätä ymmmärtää hyvin, jos osaa Pohjois-Suomen murteita ja ruotsia. :D

  VastaaPoista
 5. Hauska postaus, oikein hyvin ymmärsi! Musta tää oli suorastaan hyvin persoonallinen! :D

  VastaaPoista
 6. Jens voisi olla melkein parempi bloggaaja... minusta ainakin kaikkien teidän kommenttien perusteella vaikuttaa siltä haha :D Sääli että hän itse ei ole yhtään tyytyväinen tekemäänsä postaukseen.

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus, ja hyvin ymmärsin! Haastoin muuten sut pieneen haasteeseen, jos sua kiinnostaisi se; http://puskaponnyt.blogspot.fi/2017/02/milla-perusteella-liityn-blogiin.html

  VastaaPoista

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign