Pages

24. maaliskuuta 2017

Hi from Jokkmokk

Hej muistattekos enää minut? Istun nyt taas täällä Jokkmokissa pienessä väliaikaisessa asunnossani koulukirjojen keskellä. Itse asiassa olen jo toista viikkoa saamelaiskoulutuskeskuksessa. Pääkipu on taas haitannut minua samalla tavalla kuin viime kerralla täällä ollessani. Mutta ei mikään ihme sillä luoennot voivat kestää koko päivän ja konferenssit kuuteen asti iltaa.
Nyt on perjantai joten olen kohta puoliin lähtemässä kotiin viikonlopun viettoon. Minulla on korkeat odotukset tästä viikonlopusta sillä olen istunut koko viikon sisällä vaikka ulkona on ollut keväinen auringonpaiste. 

Kahvitauolla puhuessamme muiden opiston tyttöjen kanssa meillä tuli puheeksi tämä minun blogini. Punastun ja nolostun aina kun joku ottaa aiheeksi blogin, sillä en todellakaan ajattele että joku ihka oikea ihminen jossakin päin maapalloa lukee tätä. Kävi ilmi että moni tytöistä lukee blogiani vaikka eivät ymmärrä suomea oikeastaan sanaakaan. Mutta kaikki tekstit jotka olen kirjoittanut meänkielellä on kuulemma helppo tulkita pohjoissaameksi sillä ne kaksi kieltähän ovat erittäin lähellä toisiaan. Joten ehkä minun pitäisi alkaa kirjoittamaan enemmän meänkieltä (?) jotta Ruotsin ja Norjan saamelaisetkin ymmärtäisivät. Siinä voisi ainakin olla ideaa.

6 kommenttia:

 1. Meänkieli voisi olla hyvä valinta - sitä kun on tasapuolisesti yhtä helppo varmaan aika monen lukijan ymmärtää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan tasapuolisemmalta se tuntuisi mutta kun ajattelee että suurin osa lukijoista on suomalaisia eivätkä he sitten vuorostaan ymmärtäisi kaikkea :/

   Poista
  2. Riippuu varmaan paljon mistä päin suomea, täältä suht pohjoisesta (mutta silti kuitenkin monen lappilaisen mielestä etelästä kotoisin olevana) meänkieltä ymmärtää varsin hyvin :D Voithan ainakin kokeilla.

   Poista
  3. Ja jopa mä pääsen yleensä (kirjoitetusta) meänkielestä ihan hyvin kärryille, vaikka oma murteeni onkin turku. :D

   Poista
 2. Kannatan myös ideaa meänkielisten postausten lisäämisestä! :D

  VastaaPoista

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign