Pages

24. kesäkuuta 2017

Juhannus ja yötön yö

Teimme eilen illalla/yöllä perinteisen juhannusajelun kotiseudulla ja vähän kauempanakin Jensin kanssa. Muun muassa Luppio-vaaran laella, Kattilakoskella ja Suomessa Aavasaksan vaaran päällä. Aina juhannusajelulla ollessamme minun tekisi mieli pysäyttää aika. Ilmassa oleva juhannuksen tunnelma on melkein käsinkosketeltavissa.

Kotimatkalla, ajaessamme naapurijärven ohi, huomasin että aurinko alkoi nousta ylemmäs pohjoisessa horisontissa. Menimme ulos autosta rannalle ja annoimme auringon häikäisevän punaisen valon ahmaista meidät. Keskiyön matalalla paistavan auringon valohan on niin kirkkaan punainen, että jos sitä päin yrittää katsoa niin sokaistuu hetkeksi. Vaikkei aurinkoa siis voinutkaan suoraan katsoa, niin maisema oli kuitenkin kaunis hehkuessaan punaisena.
Kello oli jo yli keskiyön, kun pääsimme vihdoin kotiin. Nukkumaanmeno ei kuitenkaan tullut kuuloonkaan, sillä meidän piti vielä päästä juhannussaunaan. Oli siis nopeasti haettava puita ja käytävä taittamassa koivuvihta. Oli virkistävää pulahtaa yöusvan peittämään järveen, saunomisen lomassa.

Samoilimme tänäkin vuonna Aavasaksan metsissä. Meitä tuli vastaan Kruununkierroksella suomalainen pariskunta. Näin miespuolisen henkilön olevan sen verran "drickassa" että pystyin arvaamaan ettei hän voi mennä ohitse sanomatta jotain. Kun pariskunta oli jo mennyt ohitsemme niin mies huutaa peräämme "Hei tyttö mihin olet porot jättänyt?!" Käännyin ja vastasin että: "sinun muulin viehreen parkhiin." Kun mies ymmärsi heittoni, päästi hän ilmoille erittäin räkäisen naurun, samalla kun vaimo/naispuolinen seuralainen alkoi kasvot punaisina sättimään ukkoa. Toivottavasti he pääsivät ehjinä vuokramökille asti, sillä polku on paikoitellen erittäin jyrkkä, eikä ollenkaan sovelias humalikoille.
Aavasaksan näköalatorniin kapuaminen taitaa olla myös yksi juhannusperinteistämme. Lasitetussa näköalatasanteessa on yksi kameran menevä reikä ja siitä sitten tulee aina otettua tästä samasta kähmäisestä maisemasta kuva. Kuvasssa näkyy siis Tornionväylän rajasilta, joka on tärkeä linkki kahden maan välillä.

 Annikki on lempi kirjailijani. Patsaan asettelu on kyllä kaunis sekä mahtipontinen ja symboliikkaakin on käytetty, mutta näin luvalla sanoen hirvittää ja huvituttaa se että patsaalla on mm. miesten korut.  

7 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja tosi tunnelmallinen postaus! <3 Minua aina vähän nolottaa, kun joka paikassa suomalaiset esiintyvät aivan kännissä ja huutelevat tyhmiä. Se on jotenkin niin tyypillistä. (Okei, itsekin olen usein vähän humalassa, mutta sentään yritän edes käyttäytyä!) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Noh, noh ei pidä yleistää vaikka tuo suomalainen juontikulttuuri näkyykin usein vahvana. Varsinkin näin kesäaikana. :D

   Poista
 2. täytyy kyllä sanoa tuohon väliin,että nuo kuvat on todella hienoja ja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannuksen kauniista luonnosta voi tämmöinen amatöörikuvaajakin onnistua saamaan hienoja otoksia :)

   Poista
 3. Henkeäsalpaavan upeita kuvia! Jotenkin ihana ja taianomainen tunnelma varsinkin tuossa ensimmäisessä kuvassa!

  VastaaPoista

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign