Pages

27. kesäkuuta 2017

Midsommar /Mittumaari

Juhannusvieraat ovat melkein kaikki jo lähteneet ja kylä on taas hiljainen. Kohta on myös minun vuoro pakata ja lähteä pääkaupunkiseudulle tai tarkemmin sanottuna Täby:hyn.
Keräsin vielä kokoon vähäsen kuvia juhannus-viikonlopusta. Mietin kauan että jotakin on kyllä jäänyt nyt tekemättä juhannuksena. Olemme pelanneet mölkkyä, saunoneet, syöneet uusia pottuja ja käyneet juhannusajelulla sekä juhannusratsastuksella. Nyt näitä kuvia laittaessa huomasin, etten kerennyt tekemään sitä juhannuskranssia kukista! Voi hitto, no ensi vuonna sitten taas.

En olekkaan muistanut kertoa, että Muohta-poro on tullut takaisin kotiin. Tai oikeastaan se oli vain viikon varsinaisilla kesämailla. Eräänä aamuna toukokuun alussa herätessäni, satuin katsomaan ikkunasta. Uniset silmäni eivät ensin erottaneet mitä valkoinen möykky pihalla esitti. Silmäpari tuijotti minua ulkoa. Se oli Muohta, joka oli tullut takaisin kotiin, vaikka olimme tosiaan vain viikkoa aikaisemmin siirtäneet kaikki porot (Muohta kärkipäässä) kesämaille.
 Siitä asti Muohta on ollut pihapiirissä tai parin kilometrin säteellä mökistäni. Aina kun Muohta kuulee, että olen ulkona niin se tulee seuraamaan tekemisiäni. Vanhat ihmiset kertovat että ennen, kun poronhoitajat olivat kaikki nomadeja, niin Muohtan kaltaisia poroja oli pakko olla, jotka eivät lähteneet kauas ihmisistä ja tulivat huudettaessa. Niille lastattiin kaikki kantaumukset, kun muutettiin paikasta toiseen.

Luppio-vaara juhannusiltana...Ei älkää luulko että osaisin perinteistä "sydistanssia" pätkän vertaa. Tämä on vain otos pakollisesta gáktiposeerauksesta eli pyörähdyksestä. Huomatkaa miten minun ja Muohtan juhannusasujen väritys mätsää yhteen.

Muohta röhnöttelee pihalla. Kaulassa sillä on panta, jolla se viestittelee kanssani. Poron puhelinlasku on AINA paljon isompi kuin omani. Ehkä täytyy harkita sim-kortin takavarikoimista ja siirtyä johonkin maksuttomaan yhteydenpitomahdollisuuteen kuten WhatsApp. Tosin se ei taida vielä olla mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign