Pages

15. kesäkuuta 2017

Turistina omilla kotikulmilla

Sain olla pari päivää sitten "turistioppaana." Olin jo laittamassa nukkumaan, mutta heiluin vielä ulkona vaaleanpunaisessa saunatakissani illalla. Etelän perhetutut huomasivat minut ja tulivat kysymään, jos voisin näyttää heille paikkoja yöauringon valossa. Ei auttanut muu kuin vetaista kumpparit jalkaan ja lähteä heidän oppaakseen.
Ensin oli erittäin vaikea nähdä turistin näkökulmasta omaa kotialuetta. Mikä paikka olisi tarpeeksi kaunis? Toivonpa, että minäkin osaisin nähdä yöttömässä yössä sen maagisuuden, jonka turistit näkevät.

Vein heidät jääkautisille pirunpelloille ja Näkin metsälammikolle. Samalla kerroin vanhoja, paikkoihin kätkeytyviä uskomuksia ja tarinoita. Lopuksi sain vielä olla kuvauskohteena. Itse en kyllä nähnyt kovinkaan paljoa mystisyyttä rähjäisessä olemuksessani, mutta ilemisesti siinä jokin hienous piili. Kierroksen lopuksi hain heille vielä matkamuistoksi kaltiosta eli lähteestä, vettä pulloihin. Yritin selittää ettei laskevan kuun (tai siis alakuun) aikana pullotettua vettä kannata alkaa raahaamaan Berliiniin asti, mutta se ei näyttänyt haittaavan. Tyydyin siis neuvomaan miten se kannattaisi parhaiten käyttää.
Paasasin myös siitä miten tärkeää tähän aikaan vuodesta on olla tarkkana liikkuessaan luonnossa. He myönsivät etteivät olleet tulleet ajatelleeksi sitä aikaisemmin. Luontoon pyrkivät vaeltajat rakastavat kyllä luontoa, mutta usein unohtaen että täälläkin on kirjoittamattomia sääntöjä joihin jokamiehenoikeus ei päde.

Nämä kuvat eivät ole samalta illalta, vaan viime viikolta poromettästä. Minulla sattuin kuitenkin olemaan sama outfit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign