Pages

13. heinäkuuta 2017

Kotona Norrbottenissa!

Lensin tiistaina kotiin Norrbotteniin Stockholmista. Yritin alunperin kirjoittaa tätä postausta Stockholmin vanhan kaupungin eräässä kahvilassa, mutten pystynyt keskittymään. Pilkon tämän matkapostuksen mahdollisimman pieniksi osiksi. Joten tässä tulee osa 1.

Tuntuu siltä, että olisin ollut pois kotoa ainakin yhden kuukauden ellei pitempäänkin, vaikka olin kummitytön luona vähän alle kaksi viikkoa.
Jos olette kerenneet katsoa tämän postauksen kuvia, niin mietitte varmaan että tuo miljöö ei todellakaan näytä Stockholmilta! Nimittäin, kun saavuimme Stockholmiin Jonathanin kanssa, kerkesimme levähtää peräti yhden päivän, ennen kuin pakkasimme auton ja suuntasimme (tänäkin vuonna) roadtripille Etelä-Ruotsiin Skååneen sekä Smålandiin. Helsingborg, Halmstad, Göteborg, Ullaredin kyläkauppa ja tietenkin Gränna, ne saattavat kuulostaa tutuilta paikoilta, jopa teille Suomen puolella asustaville.
Minulla on aina hirvittänyt matkustaa pitkiä matkoja henkilöautossa, sillä olen pienestä asti liikkunut pitkät matkat asuntoautolla, jolla ei tarvitse olla julkisten vessojen armoilla. Mutta nyt olen jo tottunut tähänkin eli tämäkin fobia on voitettu.

Skånen maakunta oli muuten juuri semmoinen kuin olin ajatellut: Täysin tasaista, keltaisen sävyissä hohtavaa peltoa silmänkantamattomiin, ei mäkiä eikä vaaroja missään, tunakkainen mereltä haiseva ilma ja yöllä pilkkopimeää. Pieni ahdistuksen poikanen siinä iski katsoessa niitä maisemia, "kun täältä pääsen takaisin pohjoiseen, niin en varmana lähde enää ikinä näin etelään". Mutta silti olemme jo suunnitelleet ensi kesälle samantapaista roadtrippiä samalle alueelle hehe. Odotan innolla.
 Alma Helsingborgin rannalla ottamassa kuvaa taka-alalla näkyvästä Tanskasta.
Idyllisempää ruotsalaiskylää saa hakea: Gränna eli polkagris-karkkien kotikaupunki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign