Pages

18. heinäkuuta 2017

Talvi throwback

Ajattelin viilentää hieman tunnelmia. Unelmoin talvesta aina kesäisin näihin aikoihin eli helteiden  ollessa pahimmillaan. On mukava pysähtyä katselemaan viime talven raikkaita pakkaskuvia. Nyt tuleekin piiiiiitkä dálvi throwback!

Jens pystyttämässä pakkasaitaa poroille. 

Kun postiautokaan ei kulje turvallisuussyistä, niin voi sanoa että on hieman kylmä. Tämä kuva oli siltä viikolta kun pakkasta oli -35 astetta. Pakkasen ollessa nuin kova on paljon tekemistä ulkona. Tuntuu että pakkaspäivät menivät ulkovaatteita pukiessa/riisuessa. Keskellä yötäkin oli herättävä lisäämään puita uuniin ja käytävä katsomassa vasojen vointia. 

Pääákká joka vartioi koko porotokkaa. Nimesimme sen jumalattaren mukaan Uksáhkká:ksi. Se pitää huolen, että porojen kesken vallitsee kuri ja järjestys. Kun pääsee hänen suosioonsa, niin saa koko tokan luottamuksen. Uksáhkká on isäni merkissä.

Saimme jouluksi vieraita. Heidän omistaja halusi kuitenkin kultajyvänä talteen, joten jouduin keräämään vieraamme aitaan joulun jälkeen, jotta omistaja saattoi hakea sarvipäänsä kotiiin.

Meidän ákkoja alkutalvesta kaivuuksilla. Porot oppivat laiskoiksi talven aikana aitauksessa. Niiden luontaista kaivuuviettiä täytyy aktivoida piilottamalla jäkälää kinokseen. Moni mökkiläinen varmaan luulee, että olen kilahtanut lopullisesti, kun konttaan ja kaivan kinoksesssa, piilottaessani herkkupaloja.

2 kommenttia:

 1. Moikka! Löysin juuri blogiisi, aivan ihania kuvia ja juttuja! Mielenkiintoista seurata elämää siellä pohjoisessa :)
  Tuli tässä ihan ikävä noita kauniita talven pakkaspäiviä, vaikka tuntuu ettei tämä kesäkään ole vielä kunnolla päässyt vauhtiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Giitu! Mukava että tykkäät :) En miekään halua että kesä vielä loppuisi, mutta helleaallossa kylvetessä pieni talvenkaipaus tulee kuin huomaamatta!

   Poista

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign