Pages

20. elokuuta 2017

Kongressi-viikko

Tapahtumarikas viikko takana. Olen erittäin onnellinen että seuraava kouluviikko on pelkkää "normaalia koulunkäyntiä" eli metsässä samoilua ja luokassa istumista. World Reindeer Herders Congress päättyi eilen lauantaina meidän osaltamme. Kuuluimme luokkamme kanssa "observantteihin".
Eri luentoja järjestettiin hirvittävän monia yhtäaikaa. Onneksi luennot  olivat kaikki Jokkmokin kulttuurikeskusalueen sisällä, jossa opisto ja asuntoni sijatsee. Oli siis kätevää juosta eri  Workshopeilla ja luennoilla. Joka iltana oli jokin iltaohjelma kuten joikukonsertti kirkossa, mutta minusta paras oli (arvattavasti) Sofia Jannokin keikka, joka järjestettiin perjantai-iltana.

Konkressin aloituspäivänä kaikilla osanottajilla oli omat kansallispuvut päällään. Oli hämmästyttävää nähdä miten samankaltaisia pukuja muilla alkuperäiskansalaisilla poronhoitajilla oli. Vaikka he tulivat toiselta puolelta maailmaa niin silti puvuissamme oli paljon samoja elementtejä. Kaikki   heistä näyttivät myös rakastavan suopungin heittoa haha.
Tämä on muuten kesägáktini, jonka olen tehnyt ajatellen tätä loppukesää. Valitsin kankaan joka on kyllä kesäisen kukkainen, mutta kankaasta tulee silti mieleen ruska-väri ja hurjaa vauhtia lähestyvä syksy.

(Ja jos joku mukana ollut tuttu lukee tätä, niin anteeksi ettei keretty sanomaan hyvästejä. Uskon ja toivon että nähdään Enontekiöllä syys-lokakuussa.)


4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hauskalta. Ihanan värinen toi kukkakuvioinen kangas! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitini sanoi että kankaasta tulee lähinnä mieleen vanhemman mummelin gáktikangas, mutta minusta EI! haha

   Poista
 2. Onpa todella kaunis tuo sinun pukusi! :)

  VastaaPoista

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign