Pages

14. elokuuta 2017

Off to Jokkmokk

No niin nyt on "kesäloma" ohi. On aika palata saamelaiskoulutuskeskukseen porotalousopintoihin. Aloitan nyt toisen ja viimeisen vuoden tällä linjalla. Tämä ei ollut siis pakollinen vuosi, vaan valitsin opistolla jatkamisen kun kuulin että saisin olla mukana kansainvälisessä projektissa.
Tämä lukuvuosi alkaa jännittävissä merkeissä, sillä osallistun World Reindeer Herders Congressiin. Kyseinen kongressi pidetään tänä vuonna Jokkmokissa! Poronhoidolla eläviä alkuperäiskansoja on ainakin 24 ja kaikkien näiden kansojen edustajat kokoontuvat nyt yhteen vajaaksi viikoksi. Myönnän että vähäsen jännittää, sillä englannintaitoni ei ole paras mahdollinen. Kongressi kestää koko ensimmäisen kouluviikon, joten eiköhän sen aikana kerkeä korva harjaantua englanninkieleenkin.

Olen pakannut koko päivän, mutta minulta on unohduksissa mitä tarvitsen asunnolla. Onneksi opiskelemme alaa, jossa kaikki ovat jo harjoittamassa ammattia, joten koulua täytyy pitää pari viikkoa kerrallaan sekä etäopintoina. En ole siis ikinä kauaa poissa kotoa. Jokkmokk sijaitsee toisella puolella Ruotsin Lappia joten kilometrejä kertyy.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hienolta! Ainutlaatuinen kokemus. Ja älä huoli kielitaidosta, muilla on varmasti samanlaisia tuntemuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta, oikeassa olet. Monella muullakin oli vaikeuksia englanninkielen kanssa, joten viittomakielen käytöksihän se sitten meni! :D

      Poista

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign