Pages

1. syyskuuta 2017

Autobingoa ja yöuinteja

Sinne meni kesä. Syyskuun ensimmäinen päivä on koittanut. Pimein vuodenaika on käsillä, kun yöt ovat jo pimeitä, mutta lunta ei ole vielä maassa. Ajattelin tavan mukaan tehdä lyhyen menneen kesän throwbackin blogiin.

Kesä saapui viime vuotisten tapojen mukaan erittäin myöhään. Vasta juhannuksena vihreys oli päässyt loistoonsa täällä Lapissa. Ja kun kesä on myöhässä niin loogisesti kaikki perinneaskareetkin myöhästyvät, kuten heinien teko ja vasamerkinnät. Myöhästelystä huolimatta sain tehdä heiniä tänäkin vuonna pahassa aurinkoihottumassa.

Heinäkuun viimeisillä viikonlopuilla (Suomen ja Ruotsin molemmin puolin) on hirveän paljon tapahtumia esim. markkinoita. Kaikki tapahtumat sattuvat samalle viikonlopulle, joten on vain pakko valita pari kappaletta johon kerkeää. Niin kuin tiedätte etäisyydet ovat helvetin pitkiä täällä päin eli kaikkiin ei voi ehtiä.


Kävin ensimmäistä kertaa "autobingossa" tänä kesänä! Piilibingoja järjestetään kolme kappaletta viikossa eri puolilla kuntaamme, mutta en ole ikinä osallistunut itse, sillä minua pelaaminen ei ole pahemmin kiinnostanut. Joudun aina selittämään Suomen tutuille, että autobingossa palkintona ei ole auto, vaan nimi tulee siitä että bingoa pelataan omassa autossa istuen.
Autobingojen lisäksi Norrbottenin kesä ei olisi mitään ilman paria museoautotapahtumaa. Kävimme tänäkin vuonna kaikissa neljässä lempi cruisingeissamme (lisäksi uskon että olen saanut myös lapsuudenystäväni Sandran innostumaan näihin cruising-tapahtumiin haha)


Kerran kesässä kummityttöni perhe tulee Etelä-Ruotsista ja silloin minun päiväni menevät leikin temmellyksessä. Kävimme kummitytön perheen kanssa monia kertoja kalassa lähiseudun järvillä. En ymmärrä miten joku voi olla niin innostunut kalastamaan. Itse pidän kalastusta varmaan, niin itsestäänselvyytenä, etten osaa iloita siitä.


Parina päivänä alkukesästä ehdin löhöillä laiturilla ja ottaa kunnolla aurinkoa. Mutta ne taisivat olla kesän ainoat kerrat, kun aurinko paistoi kunnolla. Alkukesästä myös Davvi tuli käymään meillä kotona. Se tarvitsi tukea elämän ensiaskeleilla ilman äitiään ja se kai näki parhaaksi tulla kotiin turvaan.


9 kommenttia:

 1. Ihanan tunnelmallinen postaus ja ihania kuvia! Itse en vielä tunne olevani täysin valmis syksyyn, mutta jospa se tästä. :D

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihania kuvia ja upeita maisemia! :-)

  VastaaPoista
 3. Minun lapsuutheen kuulu kyllä autobingo. Muistan vain että biilissä saahtiin istua ja että tiet oli monesti tosi huonokuntosiaki eikä me mithään kyllä voitettu, mutta usiasti met sielä vain kävimä. Tekis kyllä mieli käyvä pitkästä aikaa jossaki autobingossa. Tänäki kesänä se vain jäi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jaa :D Siis se on kyllä jännä juttu ko pienetki lapset haluaa aina binghoon, vaikka tietävät hyvin että sielä ei saa meluta/huutaa/leikkiä vaan istua hiljaa paikallaan. Ja useimmiten ne istuvakki siivosti (kerranki) sen 3-4 tuntia minkä bingo kestää. Ei se voitto taida tässäkään olla niin tärkeä ko enemmänki se tunnelma...se kuuluu kesään.

   Poista
 4. Huh, kauniit maisemat varsinkin
  Ekassa kuvassa. Ei meillä täällä
  Itä-Lapissa tuommoisia ole liikaa!
  Hyvää syksyn jatkoa sinne ja lisää
  Kuvia kiitos!
  -J-

  VastaaPoista

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.