Pages

11. joulukuuta 2017

Ihana kaamos!

Tulin juuri ulkoa poroaidalta. Lunta on tullut taukoamatta kaksi päivää (50cm lisää entiseen lumimäärään) joten ulkona on talven ihmemaa. Kahlasin pohjoisaidalle ja menin istumaan umpilumeen katselemaan kameran kanssa porojen ruokailua. Jos ette ole ikinä olleet tykkylumimetsässä niin ette voi kuvitella miten omituisilta ympärillä kuuluvat äänet kuulostavat. Ne vaimenevat pehmeiksi kuiskauksiksi. Parhaiten sitä voisi kuvailla että istuisit äänieristetyssä huoneessa. Lentokoneidenkin suhinan juuri ja juuri erottaa... Ai niin olenko unohtanut mainita että aina joulukuussa meidän kotipaikan yli taivaalla lentää kolme kertaa päivässä suuria turistilentokoneita. Joskus olen jopa herännyt aamulla vaimeaan "suhinaan".  Täänne ei kuulu muita liikenteen ääniä, joten lentojen äänet tuntuvat kuuluvan extra-kovaa. Tuo suhina onkin alkanut merkitä joulun lähestymistä. Onneksi ääni kuitenkin lakkaa tammikuun paikkeilla kuten viime vuosinakin.

Kaamos alkaa päästä kunnolla vauhtiin nyt! Rakastan sitä kun aamulla herätessä on pimeää ja kolmen tunnin kuluttua päivän valkeamisesta on taas ihan pimeää klo 13.30. Tämä ei ollut sitten sarkasmia, vaan minusta koko kaamosta kuvaa parhaiten tämä kuuluisa adjektiivi täältä Ruotsista eli mysig. Kuvien ottaminen kuitenkin hankaloituu ja kaikkien tällä vuodenajalla otetut kuvat täytyykin käyttää valkaisussa. Eli siis valottaa niitä roimasti (siitä tämä kuvien puhkikuluminen.) Nämäkin kuvat on siis otettu nyt klo 13 ja ne olivat ennen valkaisua niin hämäriä että hirvitti.

6 kommenttia:

 1. Moikka! Ihana postaus :) Ja ihanaa kuulla, että joku pitää kaamoksesta, kun itselle jo pelkästään täällä "etelässä" kaamos tuntuu ihan kamalalta... Oisko sulla jotain vinkkejä, miten oppia pitämään kaamoksesta ja mitkä on sen hyvät puolet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minusta tuntuu että kaamosvalmistelu täytyy alkaa jo silloin kesällä yöttömien öiden aikaan. Mene ulos kesäyöllä ja tankkaa pohjoisesta loistavaa yöaurinkoa!
   Tosiasiassa yksi iso syy miksi rakastan kaamosta on jouluvalot. Varsinkin ne lämpimän sävyiset vanhanaikaisemmat jouluvalot. Laitankin aina jouluvalokynttelikön ”kellon taakse” että herään niiden kotoisaan valoon pimeinä aamuina. (Itseasiassa meillä Lapissa ei ole edes niin hämärää sillä lumipeite auttaa näkemään pimeässä.) Kaikki lisävitamiinivalmisteet ”kaamosmasennukseen” taitavat sen sijaan olla roskaa. Täytyy ajatella positiivisesti- kohta kevättalvi on täällä!

   Poista
 2. Miten tää on mahdollista! :D Mä just eilen illalla nukkumaan mentäessä mietin, kuinka siistiä olis löytää joku uusi blogi, ja nimenomaan hyvällä tavalla erilainen tai erityinen blogi, johon ihastua ja alkaa kunnolla seuraamaan. Sellainen blogi, jonka kirjoittaja olisi sen kaltainen ihminen, kehen voisi tutustua ihan "oikeassakin elämässä". Ja sitten tämä sun blogisi tulee äsken mun eteeni, ihan sattumalta!! Tää on just sellainen. Vaikutat blogisi perusteella just sellaiselta ihmiseltä, kenet olis huippua tuntea ihan oikeastikin :) Ja tää sun blogi, aivan mielettömän upea! Kerkesin liittyä lukijaksi jo ennen tätä kommenttia! <3

  www.hennam.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana sinä Henna! :) Piristit päivääni tällä kommentilla ja harmitti niin paljon etten aikaisemmin pystynyt vastaamaan. Juuri tämänkaltaisten kommenttien ansiosta on niin mukava kertoa elämästään täälä blogissa.
   Täälä päin jossa asun on aina tapana kutsua kotiin pullakahveille vieraitakin ihmisiä, joten mietin aina että täytyisi kutsua kylään kahville kaikki jotka kirjoittavat tämmösiä lämmittäviä kommentteja tänne blogiin. Sääli että matka on pitkä kaikkialta tänne Ruotsin Lappiin, mutta kutsu on kuitenkin voimassa - Tervetuloa!

   Poista
 3. vautsi miten ihanan upeita talvi kuvia! 8) heti tulee itelläkin hinku lähteä ulos kuvailemaan vaikka siellä on kyllä jo pilkko pimeetä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS :D Jos on jo pimeää mutta selkeä ilma niin tähtikuvaushan lievittää vähän kuvaamiskuumetta. Juuri eilen illalla ulkona oli hirmuinen määrä tähdenlentoja. Onnistuin näkemään 3 kappaletta minuutin aikana. Pitäisi saada kameralla semmoinen joskus ikuistettua.

   Poista

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign