Pages

19. joulukuuta 2017

Jouluviikko!

Suurimmaksi osaksi unet jotka muistan yön jälkeen ovat joko pähkähulluja tai pieniä varoituksia tulevasta. Tästä unesta sain kuitenkin idean, jonka toteuttamiseen aloin heti kun pääsin ylös sängystä ja porot/hevoset ruokittua toisena adventtisunnuntaina.
Näin siis unta että olin ommellut hameen, joka oli gáktin alaosa. Se oli musta ja sen koristelusta saattoi selvästi lukea suvun ja alueen. Herätessäni suututti vietävästi, kun luomus olikin poispyyhitty. Duodji-kuukausi alkaa vasta ensi kuussa ja nyt on hieman kiire kaikkien jouluvalmistelujen kanssa... Mutta joululahjojen paketoimisen ohella hain kuitenkin ompelukoneen täpötäydelle tuvan pöydälle ja aloin suunnittelemaan. Viisi tuntia myöhemmin puin unesta saadun inspiraation tuotoksen päälleni ja juoksin ulos ottamaan nämä kuvat. En kerennyt edes silittää teostani, sillä valoisaa aikaa oli vain puoli tuntia jäljellä. Joten tässä se on - ei varmaan ensimmäinen, eikä varmasti viimeinenkään gákti-hame. Ja lopuksi se iänikuinen kysymys - pressatut vekit vai ilman?

Aivan ihanaa että ollaan jo jouluviikossa. Olimme viime lauantaina perinteisellä joulushoppailukierroksella Haparandassa, puolen perheen voimin. Saimme tehtyä suurimman osan jouluostoksista, joten kaikki alkaa olla melko lailla valmista jouluun! Perjantaina on vielä käytävä ostamassa loput ruuat ja glögit. Olen melko tarkka siitä että juuri glögin täytyy olla täydellinen. Joka vuosi on yhtä vaikeaa valita mikä glögi maistellaan uppestittarkvällinä ja mikä itse jouluaattona.

2 kommenttia:

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign