Pages

23. joulukuuta 2017

Uppesittarkvälli!

Tämä ilta on melkein mukavampi kuin huomisen eli aaton ilta. Pari vuotta sitten sain tietää tämän illan jujun. Eli vanhojen tapojen mukaan tänä iltana täytyy valvoa koko yön. Tulen olemaan kyllä ihan poikki  huomenna joulukirkossa haha.
Uppesittarkvälliä ei taida esiintyä Suomessa lainkaan? Vai olenko väärässä? Tähän iltaan kuuluu siis tietenkin jouluruokien valmistaminen, viimehetken lahjapaketointi, joulukuusen pukeminen ja jouluriimien tekeminen. Kaiken ytimessä on kuitenkin tv:stä tuleva Bingolotto-ohjelma jolloin koko Ruotsi kerääntyy tv:n ääreen (plus me täällä Suomen talolla jossa vietämme joulua.) Uppesittarkvälli taitaa olla koko vuoden mys-huipentuma!

Nyt toivotan kaikille lukijoille Hyvää Joulua, Buorit Juovllat, God Jul!

4 kommenttia:

 1. Haha, kuulostaa hauskalta! Vaikkei tuollaista perinnettä mitenkään "virallisesti" taideta Suomesta tuntea, niin aika yleistä se taitaa kuitenkin olla, että aatonaattona valvotaan tosi pitkälle aamuun nimenomaan ruokien ja lahjojen ja muiden valmistelujen parissa. :D Hyvää joulua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo kyllä mutta yritäpäs niiden juttujen ohella pelata tv:stä tulevaa BingoLottoa haha :D BingoLotto on muutenkin vaikea peli kun numerot hyppivät sinne tänne ja pitäisi vieläpä olla nopea.

   Poista
 2. Vaikka rajala ikänsä asunu ja paljon ruottalaisten tavoista tiiän niin jotain uutta taas opin! En ole kuullukhaan tuosta Bingolotto ohjelmasta. Jos sitä ens vuona tulis itekki katottua, kun suurin osa Ruottin kanavista näkkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokkeilkaa tekki ensi vuona :D Muista vain käyä ostamassa ensi jouluna Icasta tai Konsumista lotti/pelikuponki ennen 23 päivää. Uskon että kanava on aina ollu sama eli ruottin 4-kanava.

   Poista

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign