Pages

22. tammikuuta 2018

Bures Jokimukasta!

Bures täältä hektisestä Jokkmokista! Ensi viikolla on vuoden kohokohta...aivan eli talvimarkkinat! Koko pieni kylä valmistuu h-hetkeen ja kiire näkyy minne ikinä täällä meneekin. Lávvuja pystytetään ja lunta ajetaan pois vieraita varten. Ajattelette varmaan että okej what's the big deal näissä markkinoissa. On vaikea selittää niiden merkitystä, niitä voisi sanoa saamelaiseksi uudeksi vuodeksi sillä reilun parin kuukauden päästä saamelainen vuosi loppuu ja uusi alkaa kun poronvasat syntyvät. 
Ikäisilleni markkinat kulkevat kuitenkin nimellä saamelaiset muotiviikot. Se mitä päällesi puet on erittäin tarkassa syynissä. Siksi koko tammikuu menee duodjia valmistaessa. Nyt olen joutunut ottamaan pakollisen tauon, sillä tämä viikko minun täytyy olla täällä opistolla luennoilla. Jouduin siis luopumaan ompelukoneesta ja ajattelin että maltan kyllä olla irti siitä tämän viikon, mutta ompelukuume ei ota laskeakseen sillä seinä- ja kattonaapurini ovat hurruutelleet ompelukoneillaan kahteen aamuyöhön asti arggh!
Minun on pakko päästä äkkiä käymään kotona, sillä meinaan vielä aloittaa yhden ison projektin ennen markkinoita. Viime viikon alussa sain tämän kuvissa näkyvän skupmotin (eli Karesuandon alueen talvisen arkipäähineen) valmiiksi. Tämä oli ensimmäinen skupmottini, joten halusin tehdä siitä mahdollisimman perinteisen ja jättää modernit muotijutut sivuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign