Pages

11. helmikuuta 2018

Uusi headeri!

...tai sanotaanko sitä banneriksi. Oli jo aikakin saada uusi, sillä se edellinen, hieman vauhdikkaampi kuva oli jo yli vuoden vanha. Eli olin todella kyllästynyt siihen. Ajattelin kuitenkin hakeutua samaan tunnelmaan ja teemaan. Sääli vain että Blogger huonontaa laatua valtavasti. (Kyllä bloggaan vieläkin Bloggerin alustalla, tyypillistä vuodelle 2010, muttei enää niin relevanttia vuodelle 2018) Photoshopista tullessa kuva on erittäin hyvän laatuinen, mutta Bloggeriin ladattuna sen laatu paakkuuntuu. Katsotaan jos osaisin taikoa siitä paremman jollain konstilla, vai olisiko sittenkin jo aika sanoa hyvästit Bloggerille ja suorittaa vaihto johonkin muuhun blogipohjaan.

Ajattelin esiintyä headerissa taas lempinimelläni. Hauska fakta lempinimen takana - Täälläpäinhän monella on kaksiosaiset etunimet, mutta kukaan ei ikinä puhuttele tuttua koko nimellä (se tuntuu peräti töykeältä tutun tyypin kohdalla). Lempinimi voi muodostua alueen tai suvun mukaan. Karesuando/Soppero/Jukkasjärvi-akselilla sen voi tehdä näin: ottamalla sukunimi laittamalla se omistusmuotoon (kyllä uskokaa tai älkää ihan suomeksi/ meänkieleksi) sekä puolet etunimestä. Nimestäni tulee siis Sunnan Elle, isoisän tädin mukaan. Lempinimi voi muodostua myös mm. niin että otetaan jokin eläin (esim. poro) tai mikä vain sana luonnosta (esim. jänkä) ja liitetään nimen eteen.
Olen saanut alkaa nyt viime vuosina käyttämään enemmän juuri tätä lempinimeä, sillä koulussa on ollut useampia samankaltaisella nimellä ja kaikkien samankaltaisten nimiyhdistelmien muistaminen on melkein mahdotonta. On siis hieman kätevämpää käyttää lempinimeä kuin alkaa muistelemaan että "kumpis olikaan Marielle ja kumpi Máret-Elle vai oliko se sittenkin Elle-Marja."

Nämä kuvat on muuten otettu joulukuun alussa. Se selittää vähäisen lumimäärän.

4 kommenttia:

 1. Onpa kiva! :) Blogger tosiaan pakkaa kuvia, mikä on ärsyttävää, mutta varmaan senkin voisi estää jollain koodilla. Tietysti voi aina vaihtaa blogialustaakin, mutta ainakaan mä en vain osaa käyttää Worpressiä, enkä ole vielä löytänyt mitään parempaakaan vaihtoehtoa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole ainakaan valmis vaihtamaan mihinkään Wordpressiin vaikka joskus 2014-vuonna sinne lähtikin pienbloggaajien joukkopako Bloggerista.

   Nyt kun mainitsit tuon koodi-jutun niin muistan että olen joskus yrittänyt sitäkin tekniikkaa tai jotain vastaavaa... se vain oli niin monimutkaista että se yriyts kaatui sitten siihen :/ Toisin sanoen kuvien huono laatu ei taida olla Bloggerin vika, vaan minun laiskuuden tuotos.

   Poista
  2. Ainakin Facebook tekee sitä, että se yrittää automaattisesti pakata sen pienemmäksi -> laatu menee huonoksi. Koita Photoshopissa jo pienentää kuvan kokoa, Facebookissa raja taitaa huidella 100kt tienoilla, Bloggerista en tiedä, mutta yritä. :)

   Poista
  3. Hmm selvä noh taidan yrittää vielä photoshopissa apurin avustuksella :)

   Poista

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign