Pages

27. maaliskuuta 2018

Kevättalvi

Paras vuodenaika on täällä! Ihanin vuodenaika ei missään nimessä ole kesä vaan kevättalvi. Kaikki Lapissa tai siis Sápmissa asuvat ovat varmasti sataprosenttisesti samaa mieltä asiasta. Kevättalvi on myös syy siihen miksi kaikki täälläpäin ovat ryppyisiä jo 40-vuotiaina haha. Ulkona ollessa ei ehkä edes tule ajatelleeksi aurinkorasvoja, vaikka aurinko paistaa kirkkaasti joka suunnasta, sen kimmeltäessä lumesta ja taivaalta. Pari vuotta sitten poltin pääsiäisenä naamani oikein kunnolla istuessani suuren suvun kanssa nuotiopaikallamme auringossa koko pitkäperjantain.
Tähän aikaan sisätiloissakin ollessa tuntuu mahdottomalta olla siristelemättä silmiä, sillä ulkona on niin kirkasta. Muistakaa herran nimessä siis kuljettaa aurinkolaseja mukananne joka paikkaan, sillä lumisokeus on piilevä vaara kevättalvipäivinä vaikka olisi pilvistäkin.

Pienestä pitäen lempi juhlani on ollut pääsiäinen ja varmaan juuri tämän vuodenajan takia. Onhan joulukin kiva kun kokoonnutaan yhteen perheen kanssa, mutta pääsiäisenä yhteen kerätään koko suku ja ollaan ulkona koko porukalla! Koko hiljainen kylämme muuttuu vilkkaaksi paikaksi pääsiäisenä kun kaikki pikkuserkkuni tulevat perheineen ja kokoontuvat isoisiensä mökeille. Joukossa on joka vuosi joku uusi kasvo, jota en ole edes ikinä nähnyt mutta silti olemme selvästi jonkinlaisia pikkuserkkuja saman sukunimen perusteella. Löhöämme rivissä porontaljoilla Påskön-saarella ja taidamme olla aika näky. Kaikki ovat yhtä mieltä siitä että Påskön on paljon parempi kohde aurinkolomalle kuin Kanariansaaret, kun voi pilkkiäkkin jos kyllästyy löhöilyyn. Jos satut ajhaan likelä olevala skuuterileetilä niin pysähy fikalle go ajat siutti saaren!

Nyt pääsiäistä odotellessa palaan viime viikonloppuun. Tutkiskelimme hieman mikä tilanne metsissä on meneillään (mitä jälkiä näkyy ja lumitilanne jne.) Eli kävimme "takapihallamme" sijaitesevalla suojelualueella, josta näkyy mm. Suomeen (ja näköjään myös Ylläkeslle asti).
Jens sai minut ylipuhutuksi ja otimme mettäsuksien sijaan mönkijän. Olen sen verran vanhanaikainen että tykkään enemmän liikkua metsässä suksilla kuin moottorikelkalla...tai noh onhan hullun paljon kätevämpää liikkua suksilla tiheikössä kuin kömpelöllä mölykoneella, joka tuntuu herättävän karhutkin pesistään.

 Meidän kylä näyttää täältä ylhäältäpäin entistä pienemmältä. 

4 kommenttia:

 1. Moikka. Sulla on erikoinen elämäntapa ja kiva blogi. Lisäsin sinut omaan blogiini kohtaan näitä vilkuilen. Täällä Pohjois-Karjalassakin on hurjasti lunta ja pakkanen paukkuu, mutta lumikuvat sinun maisemissasi ovat ihan erilaisia. Minulla ei ole pihassa poroja, mutta ruokin joka talvi metsäkauriita. Nyt niitä on kymmenen kappaletta. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kommentistasi! <3 :)
   Hmm metsäkauris, minulle ei ihan heti juolahda mieleen kuvaa semmoisesta otuksesta, mutta oletan että se on "Bambi" haha... Kesyyntyvätköhän semmoiset helposti ruokinnan varjolla :o

   Poista
 2. Moi vielä. Ainakin nämä mun metsäkauriskaverit ovat aika kesyjä ja tuntevat mun äänen. Jos haluat katsoa niiden kuvia tai lukea niistä lisää, niin blogissani mantymaenelamaa.blogspot.com kaurisjuttuja löytyy hakusanalla metsäkauriit. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlasin joskus mistä elukasta on kyse ja näyttivätpä ne pelottavilta :D Jos ne oppivat luottamaan sinun ääneesi niin ne varmasti oppivat sanojakin kuten porot! Ei siis mitään vaikeita sanoja mutta vaikka oman nimensä tmv. Nyt vain keksimään jokaiselle omat nimet.

   Poista

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign