Pages

19. maaliskuuta 2018

Kuulumisia!

Minulla on ollut hieman teknisiä ongelmia tietokoneen kanssa. (Useimmiten kun blogi jää päivittämättä on kyseessä jokin tekniikkaan liittyvä ongelma.) Niin kuin jo tiedätte olen ihan urpo mm. tietokoneiden kanssa. Konetta kun ei voi puhua ympäri eikä suostutella makupaloilla taipumaan tahtoonsa. Voin vielä väläyttää tarkemmin onglemaa, jonka nimi on siis "MacBookin muisti niin täynnä että kaikki toiminnot paitsi Pagesiin kirjoittaminen on mahdotonta." Jouduin luopumaan joistakin ohjelmista ja nyt Safari aukeaa taas ainakin vähän aikaa normaalisti huh huh.

Noh tässä hieman tunnelmia kuukauden ajalta:


Kävimme Gállokissa helmikuun loppupuolella. Tämä taisi olla toinen kerta kun kävin siellä. Gállokkiin on  siis suunniteltu viime vuosina kaivosta, mutta se näyttää jäävän vain haaveeksi. Kahlailimme poronhoitajanuorten kanssa porukalla paikan päällä ja saimme kuunnella luentoa joka päivitti meitä uusimmista käänteistä.


Maaliskuun alussa sain käytyä kaikki eläinlääketieteelliset kurssit loppuun. Tätä edemmäksi en enää pääse tässä aiheessa syventymään. Ehkä tulevaisuudessa voin jatkaa jos joku keksii kehittää, jotain lisäkoulutusta. Nyt minulla on enää yksi kampus-viikko Jokkmokissa. Miten ikävä minulle tuleekaan opistoa!


Yhtenä viikonloppuna saimme lainata Jensin porukoiden Unna-koiraa joka osottautuikin suureksi avuksi aidalla! Meillä on kaksi saksanpaimenkoiraa, mutta nyt tuntuu että meidän täytyy joskus lähitulevaisuudessa hankkia myös yksi lapinkoira!


Tänä talvena olemme ehtineet käydä vain yhdissä porokisoissa. Nämä ajot pidettiin Ylläksellä. Ylläs on minulle melko vierasta maata vaikka sinne onkin erittäin lyhyt matka meiltä päin (140km hehe) Paikka ei itsessään ole mikään suuri nähtävyys, mutta joka puolella on hirmuisesti ihmisiä jotka joko hiihtävät, lumikenkäilevät, läskipyöräilevät, ottavat selfieitä tai ovat muuten vain ihan eksyneen näköisiä.  Ja niiden katseleminen sekä ihmetteleminen käy suuresta viihteestä.


Olen käynyt kokoamassa talteen lávvun (eli kodan) pohjalle risuja ensi talvelle..taidan olla melko myöhässä liikkeellä - Vai ovatko kaikki muut siirtyneet jo kuusen/katajan oksiin tai peräti muoviseen alustaan?


Kylmät ilmat loppuivat tyypillisesti, heti kun raskin viimein ostaa itselleni "nykyajan peskin" joka vedetään ulkovaatteiden päälle. Nykyaikainen beaska saa usein kritiikkiä duodjaajilta, sillä se on täysin ottanut perinteisen vanhanajan "poroturkin" roolin poronhoitajien keskuudessa. Erittäin harvalla on enää isoisän beaska käytössä, sillä kaikilta löytyy nk. lämmittelytakki. Ymmärrän kyllä niitä jotka kritisoivat nykyaikaan siirtymistä, sillä nykyajan materiaalit eivät todellakaan kilpaile samassa sarjassa perinteisten vaatteiden kanssa kun on kyse lämmöstä. Mutta tämmöiseen hikiseen   pakkaspäivään metsässä se on juuri sopiva. (Jensi kerää poroille jälkiruokaa eli naavakeppejä samalla, kun itse kerään risuja.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign