Pages

14. huhtikuuta 2018

Uusi harrastus

Yläasteikäinen Marielle olisi varmasti nauranut pihalle nyky-minäni. Nuorempana minusta oli jotenkin nyhväistä "nynnyjen puuhaa" tehdä itse käsitöitä kuten vaatteita tai noh mitä vain. (Okej tätä kirjoittaessakin tuntuu vähän tahvolta myöntää uusi kiinnostuksen kohde) Duodjin varjolla olen saanut innostuksen myös muuhun kuin saamelaiskäsityöhön.
Kun näen jonkin käsityötekniikan niin päässäni alkaa heti pyörimään ajatus: "osaisinko mieki tehä tuommosta", "olisko mulla jotaki omaa ideaa toteuttaa kyseistä työtä" ja "mitä materiaalia tarvittisin".  Enää en katso kummaksuvasti kun joku vastaa tehneensä itse paitansa H&M:än sijaan.

Olen puolen vuoden ajan harjoitellut pieniin poronsarviin Macrame-töitä. Ja seinällä on ensimmäinen isompaan alustaan tehty työ, (joka ei ole vielä edes valmis vaikka se roikkuu jo seinällä ehehh olen hätähousu jossain asioissa.) Minulla on kesken kolme muutakin macrame-työtä sillä inspiraatio on loppunut kesken. En oikein tahdo enää keksiä uusia solmuja vaikka haluaisinkin ideoida esimerkiksi tämän työn keskiosaan vielä jotain härpäkettä.
Poden jonkinlaista vastuun tuntuoa siitä että minun täytyy opetella myös äidinpuoleisen suvun perinnekäsitöitä samalla tavalla kuin olen toteuttanut Duodjia. Sen takia olen suunnittelemassa ryijyä ja toivon että saan joskus alkuinspiraation jotta tarttuisin toimeen. Kaiken tämän keskellä minulla on vielä kukkainen kesägákti täysin aloittamatta...hehe taitaa tulla kiire sillä nämä ovat jo niitä aikoja vuodesta kun uusi kesägákti alkaa olla ajankohtainen. Kankaan olen jo onneksi löytänyt markkinoilta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign