Pages

1. kesäkuuta 2018

Valoisat yöt

Tämän vuoden kesäkuuhun herättiin täysin erilaisessa tunnelmassa kuin vuosi sitten. Sillä kesäkuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2017 maisema näytti erittäin valkoiselta ja kylmältä. Lunta oli satanut yön aikana eikä kesästä ollut tietoakaan. Myös nyt maa on hieman valkoinen mutta ei lumesta vaan tuomen kukkien valkoisista terälehdistä.

Tulin eilen kotiin viimeiseltä kampusviikolta Jokkmokista. Oli erittäin surullista vetää matkalaukkua viimeistä kertaa asuntolan käytävällä, jonka seinät ovat täyteen liimattuina eri saamelaisyhdistysten logotarroja. Minun oli pakko ottaa kuvia paikasta muistoksi, jos sattuu niin etten tule enää käymään paikalla. Ensi perjantaina on enää päättäjäisjuhlat, sen jälkeen palaan Jokkmokkiin seuraavan kerran vasta talvimarkkinoilla 2019.


Nyt on siis virallisesti kesä! Yöpimeys väistyi jo huhtikuun lopussa. Siitä elokuuhun asti meillä ei tule öisin pimeää, korkeintaan hämärää. Valoisinta on toukokuun loppupuolella sekä tietenkin nyt koko kesäkuu. Olen tainnut joskus kirjoittaa jonkin postauksen jossa kerron miten selvitä yöttömän yön-ajasta? Muistelisin näin. Sillä nukkuminen valoisina öinä voi olla erittäin hankalaa... ja ei, pimennysverho ei auta.
Tässä kuvia toukokuun puolestavälistä kun luonto ei ollut vielä pukenut päälleen vihreää pukuaan, eivätkä jäätkään olleet vielä sulaneet.

2 kommenttia:

  1. Moi! En tiedä oonko kommentoinut ennen mutta sun blogi on upea. Musta on niin mielenkiintoista lukea jonkun elämästä, joka on niin erilaista kuin omani täällä Helsingissä. Ja kuvat on aivan mahtavia. Tuun aina tosi iloseksi kun huomaan että sulta on ilmestynyt uusi postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommetistasi! On yhtä jännää lukea lukijoiden ajatuksia vaikka ne tulisivatkin tällälailla anonyymeinä :D

      Poista

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign