Pages

2. toukokuuta 2019

Toukokuu

Hei pitkästä aikaa. Niin kuin joka ikinen kevät myös tämäkin on kulunut ohi erittäin nopeasti. Ensi kuussa on jo kesäkuu! 
Minun kevääseen on kuulunut yksi elämäni hirveimmistä päivistä, kun Anksu-saksarimme lopetettiin. En kerennyt oikein tajuta mitä tapahtui sillä viikko Anksun poismenon jälkeen odotti minua vuosi sitten buukattu kone Tukholmaan ja lempi artistini konsertti Globenissa. Muistan konsertissa katsoneeni Nickin esitystä ihmismassassa kolmannessa rivissä ja ajatelleeni että kun menen kotiin Anksu ei odota minua enää siellä. 
Tuntui kun joku olisi päättänyt että ehei nyt et jää siihen mustaan surun ahdistukseen vaan teet kaikkea mahdollista mitä tulet muistamaan koko elämäsi. Sillä vielä Tukholmassa ollessani sain meilin että brittiläinen elokuvayhtiö oli valinnut monista Lapin matkailukohteista meidät. He tulisivat keräämään kuva-, video- ja äänimateriaalia meille. Olin niin surun keskellä että en osannut edes jännittää ja puin kuvauspäivänä mustan gáktin päälleni.

Meidän vierailukausi päättyi huhtikuussa kun porot pääsivät kesälomalle. Ja nyt täytyykin sitten suunnitella jo ensi talvikautta. Tällä hetkellä olen kuitenkin laittamassa kasaan kesäpakettia nettisivuillemme. Ensi viikolla lähdemme Jensin kanssa edustamaan yritystämme saamelaisille elinkeinopäiville Umeåån. Ajattelin tehdä uuden kesägáktin sinne mutta se ei ole kovin rationaalinen suunnitelma ajan kannalta.
Sillä kaiken tämän keskellä olen ilmoittanut itseni pääsykokeisiin Turkuun. Ilmoittaessa se tuntui järkevältä mutta nyt suunnitelmat ovat kerenneet jo muuttua. Lähden silti tekemään kokeen sillä olen jo lukenut niin paljon enkä osaa oikein lopettaakaan lukemista sillä aihe on todella mielenkiintoinen.  Haluan myös käydä Turun vanhassa kaupungissa ja jossain museossa nyt kun kerrankin on loistava tilaisuus päästä käymään siellä asti kokeen kirjoittamisen yhteydessä hihihi. (Siitä voittekin päätellä minkä pääsykokeen käyn tekemässä) Otan vastaan vinkkejä keskustan alueen kulttuurihistoriallisesti merkittävistä nähtävyyksistä :)


6 kommenttia:

 1. Oi, hienoa! Tervetuloa Turkuun! :) Jos keskiaika kiinnostaa, niin Aboa Vetus on aika nappi valinta. Myös toki Turun linnaa voin aina suositella. Tuomiokirkko on tietysti ihan must, mutta oma suosikkini on kyllä Mikaelinkirkko. Luostarinmäen käsityöläismuseoissa pääsee näkemään sitä wanhaa kaupunkia ajalta ennen Turun paloa 1800-luvun alussa. Forum Marinum tarjoaa merenkulkuun liittyvää historiaa. Suomen vanhin kirkon paikka on Koroistenniemellä, mutta siellä ei enää ole näkyvillä muuta kuin jokunen kivi ja myöhemmin pystytetty iso valkoinen risti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Tuo Tuomiokirkko onkin ollut jo pitkään listalla sillä tietääkseni Karin Månsdotterin sarkofagi on siellä (olen fani hehe). Toivottavsati kirkkoon siis pääsisi sisäle vahtaamaan. Tuosta vanhimmasta kirkonpaikastakin olen lukenut ja vaikka taidat olla oikeassa että ei siellä varmaan paljoa vahtaamista ole niin olisi silti mukava käydä paikalla fiilistelemässä. Olin myös jotenkin siinä käsityksessä että Turusta ei jäänyt muuta pystyyn vuona 1827 kuin tähtitorni mutta onneksi ei ollut ihan näin.

   Poista
 2. Hei tulin vain sanomaan että sulla on ihana blogi! Pakko mainita että sulla ois just semmoset hiukset joihin kokeilisin ehdottomasti curly girl metodia :) Googlaa vaikka suomeksi niin löydät paljon tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Miten mie nyt tämän sanoisin..olen lukion jälkeen eli neljän vuoden aikana pikku hiljaa laskeutunut täysin hoitamaan hiustyypilleni sopivalla tavalla pehkoa. En ole siis oikein myöntänyt tai kokenut olevani CG-metodisti sillä koen että CG-metodostit ovat mukana väliaikaisessa trendissä ja minulle nuo jutut kuuluvat pakostakin elämänrutiiniin. Mutta kai voin sanoa että olen CG-metodisti :D Taidan tehdä postauksen aiheesta!

   Poista
 3. Voi Anksua :( Eikö se ollut jo 10-vuotias? Siihen suuntaan ainakin muistelen näin blogin vanhana lukijana. Olenkin jo miettinyt kun blogissa oli niin pitkään hiljaista. Onnea pääsykokeisiin, kohta ne varmaan (toivottavasti) on itselläkin edessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli 11-vuotias eli melko nuori sinänsä. Sillä oli sydämenvajaatoiminta ja se oli syönyt sydänlääkkeitä jo kohta vuoden. Eli kyllä se loppu oli odotettavissa mutta järkytti silti sen lopettaminen :( Pari vuotta sitten me adoptoimma toisen saksarin Emman ja nämä kaksi ei tulleet oikein ikinä toimeen joten nyt tuntuu jotenkin extra-pahalta kun Emma on perinyt kaikki Anksun vanhat tavarat.

   Mutta hei kiitos paljon! :)

   Poista

Hei! Nyt julkaisen taas kommentteja blogiin, joten risut ja ruusut tänne siis.

Copyright @ Marielle Sunna. Blog Design by KotrynaBassDesign